Annonce
Sønderborg

Y's Men's Club Sønderborg betalte for lægeuddannelse til forældreløs dreng

Noel, der i dag arbejder som læge på et hospital i Tanzania, havde som forældreløs gadebarn ikke udsigt til nogen lys fremtid. Men bl.a. med hjælp fra Alssund Y's Men Club lykkedes det ham at få en uddannelse som læge. Privatfoto
Annonce

Sønderborg: Y's Men's Club Sønderborg, der netop har afviklet en koncert med Slyngelorkestret med flot opbakning, bruger bl.a. overskuddet herfra til at hjælpe ungdomsarbejdet i lokalområdet - men også til særlige opgaver i udlandet. Således har Alssund Y's Men's Club betalt for uddannelse til den tanzanianske dreng Noels uddannelse til læge i Tanzania.

Noel og hans storebror voksede op i en lille landsby, men da Noel var otte år, døde begge forældre formentlig pga. AIDS. De to drenge var henvist til at leve på gaden.

En dag mødte de Joseph, som var leder på ”Fremtid & Håbs” hjem for gadebørn i storbyen Sumbawanga. Her fik de to drenge lov at flytte ind og igen komme i skole. Som Noel senere sagde: ”Det var den bedste dag i mit liv”. Begge var flittige og dygtige. Og ved skolens afgangsprøve fik Noel så høje karakterer, at staten tilbød ham gratis plads på et gymnasium for særligt kvikke elever. Begge drenge bestod studentereksamen, og Noel ville gerne læse videre til læge.

Alssund Y’s Men’s Club besluttede at betale hans uddannelse med en del af vore indsamlede midler. Og i dag er Noel færdiguddannet læge fra Universitetet i Dar es Salaam og igang med at samle yderligere erfaring på et hospital i Tanzania.

- I klubben er vi meget glade for og stolte over at have fået lov at hjælpe en gadedreng til en stilling, hvor han fremover selv kan hjælpe sit eget folk. Og hans bror? Han er snart uddannet farmaceut, fortæller Halldor Henriksen i en pressemeddelelse fra Y's Men's Club Alssund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce