Annonce
Sønderborg

Y's Men's Club Sønderborg betalte for lægeuddannelse til forældreløs dreng

Noel, der i dag arbejder som læge på et hospital i Tanzania, havde som forældreløs gadebarn ikke udsigt til nogen lys fremtid. Men bl.a. med hjælp fra Alssund Y's Men Club lykkedes det ham at få en uddannelse som læge. Privatfoto

Sønderborg: Y's Men's Club Sønderborg, der netop har afviklet en koncert med Slyngelorkestret med flot opbakning, bruger bl.a. overskuddet herfra til at hjælpe ungdomsarbejdet i lokalområdet - men også til særlige opgaver i udlandet. Således har Alssund Y's Men's Club betalt for uddannelse til den tanzanianske dreng Noels uddannelse til læge i Tanzania.

Noel og hans storebror voksede op i en lille landsby, men da Noel var otte år, døde begge forældre formentlig pga. AIDS. De to drenge var henvist til at leve på gaden.

En dag mødte de Joseph, som var leder på ”Fremtid & Håbs” hjem for gadebørn i storbyen Sumbawanga. Her fik de to drenge lov at flytte ind og igen komme i skole. Som Noel senere sagde: ”Det var den bedste dag i mit liv”. Begge var flittige og dygtige. Og ved skolens afgangsprøve fik Noel så høje karakterer, at staten tilbød ham gratis plads på et gymnasium for særligt kvikke elever. Begge drenge bestod studentereksamen, og Noel ville gerne læse videre til læge.

Alssund Y’s Men’s Club besluttede at betale hans uddannelse med en del af vore indsamlede midler. Og i dag er Noel færdiguddannet læge fra Universitetet i Dar es Salaam og igang med at samle yderligere erfaring på et hospital i Tanzania.

- I klubben er vi meget glade for og stolte over at have fået lov at hjælpe en gadedreng til en stilling, hvor han fremover selv kan hjælpe sit eget folk. Og hans bror? Han er snart uddannet farmaceut, fortæller Halldor Henriksen i en pressemeddelelse fra Y's Men's Club Alssund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce