Annonce
Vejen

Yabba-dabba-doo: Ferieekspressen er igen i luften

Kaptajn Jan Mortensen og hans besætning på turen til Rhodos - kabinechef Kirsten Petersen, Lone Kreiberg, Benny Sørensen, Helle Jessen og Susanne Landbo. Efter et kort ophold på Rhodos fløj maskinen tom retur til Billund - altså uden passagerer. Foto: Steen Rasmussen
JV var med, da Spies-Sunclass sendte det første charterfly på vingerne fra Billund. Kaptajn Mortensen sad ved roret og bragte 212 gæster fra regnen i Danmark til solen på Rhodos.
Annonce

JOMFRUREJSE: - Husk at spise en masse is!

- Skynd jer til stranden.

- Og rigtig god ferie.

Kabinechef Kirsten Petersen gav den gode stemning et ekstra nøk, da hun og besætningen på Spies' Sunclass-fly vel ankommet til Rhodos sagde farvel til de 212 passagerer på den første flyvning efter regeringens corona-nedlukning.

Og gæsterne kvitterede med tak og ros for en god tur og en nærmest umærkelig landing på den græske ø.

- Tak for en god tur, svarede en far med et barn på armen på vej ud i de 30 grader og det første glimt af det blå Middelhav ude til venstre.

Det gav da et lille kick, da vi accelererede ud ad startbanen i Billund.

Jan Mortensen

Annonce

Fra kold til varm

Varmt var det bestemt ikke, da gæsterne fra det meste af Jylland midt om natten begav sig på vej til lufthavnen i Billund i fire, fem graders varme og øsende regn. Det er den slags vejrudsigter, som nærmest jager danskerne ud af døren, nu hvor det igen er muligt at tage på charter sydpå - selv om nogle danskere i coronapolitiet har travlt med at udskamme de rejselystne.

- Jamen, det ærgrer mig da, at nogle synes, de skal bestemme, hvordan andre skal leve, sagde Jette Stemberg, Århus, som er afsted med sin 10-årige datter Anna.

- Vi har netop valgt Grækenland, fordi her kun har været ganske få smittede. Smittetallet er noget lavere end derhjemme, og selvfølgelig passer vi på hele tiden bl.a. med mundbind, hvor det er påbudt, så jeg kan ikke se, det er værre at være her end på et godt fyldt turiststed derhjemme.

Annonce

Surprise

Jette Stemberg var i øvrigt blevet overrasket af et vennepar, som hun kender fra sin tid i Esbjerg. Helle og Torben Nielsen havde i al hemmelighed købt plads på det samme fly og hotel, og holdt et lille surpriseparty for Jette Stemberg i afgangshallen.

Helle og Torben Nielsen havde ellers bestemt, at de på grund af en nært forestående sølvbryllupsfest ikke ville udenlands i år, men tage på indenlandske oplevelser, bl.a. på Bornholm, men da de så muligheden for at overraske Anna og Jette Stemberg, ændrede de holdning.

- Og vi glæder os til turen. Det er altid dejligt at komme afsted, sagde Helle og Torben Nielsen, der har været på Rhodos tre, fire gange tidligere.

Ikast-familien har masser af plads på stranden på Rhodos. Selv om det nu igen er muligt at tage på ferie i Grækenland, er der milevidt til tidligere tiders invation. Foto: Line MIchalski
Annonce

Lykkens gang

Familien Michaelski fra Ikast var oppe med hønsene for at nå Sunclass-flyet, der lettede klokken seks om morgenen. De begyndte med lidt morgenmad i loungen, men modsat andre flyselskaber, så er der faktisk servering på Sunclass' ruter. Det skal bare bestilles i forvejen.

Michaelskis plejer at tage på sommerferie, og havde i efteråret bestilt billetter til Bali, men dem fik regeringen som bekendt afbestilt. Familien fandt så en mulighed på Cypern, da landene begyndte at åbne igen, men den meget forsigtige - nogle vil sige overforsigtige - danske oplukning betød, at Cypern også var udelukket.

- For tre uger siden blev det så muligt at rejse til Rhodos med Spies, og det er vi meget glade for. Ellers var det blevet Ikast, og selv om det er et godt sted at bo, så vil vi nu også gerne ud at rejse, fortæller Thomas Michaelski.

- Vi har snakket meget om, hvordan vi kan rejse mest muligt sikkert, og har undersøgt sagerne. Bl.a. har det været afgørende for os, at hotellet har egen pool og er meget obs på smittefaren og sikkerheden, og det er fint med os, at man skal gå med mundbind nogle steder.

- Egentlig plejer vi at rejse i to uger, men denne gang har vi valgt at nøjes med én. Så finder vi ud af, hvordan tingene fungerer.

Familiens unge har ikke spekuleret på, om der er et diskotek rundt om hjørnet. Datteren Freya er netop blevet student, og hendes far mener, hun har fået opfyldt sin festration for en overskuelig fremtid. Der er dømt familieferie i denne uge.

Kaptajn Mortensen er i luften igen efter fire måneder og en uges ufrivillig pause. Efter mange år i Airbussen glemmer han ikke, hvordan sådan en skal håndteres, men ventetiden betød, at han skulle gennem en uges træning i simulator. Foto: Steen Rasmussen
Annonce

Sikker rejse

Turen til Rhodos tager tre en halv time, og for at undgå smitte har Sunclass taget en række forholdsregler.

Der er ingen varer til salg ombord, der er ikke noget lotteri, der er ingen kaffe- eller teservering, vognen med drikkevarer kører kun én gang, og der serveres ikke ekstra brød til maden.

Mad og drikkevarer kan kun betales med kreditkort, kontanter modtages ikke, og så er der intet udlån af puder eller tæpper.

Besætningen bærer masker og latexhandsker og spritter alt af - hele tiden.

Familien Michalski fra Ikast - Line og Thomas med børnene Freya, Alma og Filip - skulle først til Bali, men den tur blev aflyst. Så blev en tur til Cypern aflyst, men tredje gang er lykkens gang. I denne uge er familien med Spies på Rhodos. Foto: Steen Rasmussen
Annonce

Dejligt på jobbet

Kaptajn Jan Mortensen, Jels, og kaptajnskollega Frank Nissen, Møgeltønder, styrede Airbussen fra Billund til Rhodos. Det var over fire måneder siden, kaptajnen sidst havde været i luften, og han glædede sig lige så meget som passagererne til jomfrurejsen.

- Det gav da et lille kick, da vi accelererede ud ad startbanen i Billund. Jo, det er dejligt at være i gang igen på jobbet.

Det er fire måneder og en uge siden, Jan Mortensen sidst var på job, og ventetiden har ikke været sjov, selv om fruen har forsøgt at holde ham beskæftiget med små gule sedler om daglige pligter. Desuden har usikkerheden om hele rejsebranchens overlevelse bekymret piloten, der fløj F-16 i Flyvevåbnet, før han for snart 30 år siden blev ansat i den civile luftfart.

- Og der er stadig mange uafklarede ting i rejsebranchen, men det er godt at se, at vi nu er i gang igen med udsolgte fly. Danskerne vil ud at rejse igen. Det er der ingen tvivl om.

Jan Mortensen flyver både Airbus 321 og den store Airbus 330 med plads til 400 passagerer på langdistanceruterne til bl.a. Thailand, hvor billetsalget nu er åbnet.

Jette Stemberg og datteren Anna er med på Sunclass' første tur efter corona-pausen. Foto: Steen Rasmussen
Helle og Torben Nielsen, Esbjerg, her med venindens datter Anna, overraskede Jette Stamberg på turen til Rhodos, hvor billedet er taget. Foto: Jette Stamberg
Pilot Frank Nissen var med på turen til Rhodos som instruktør. Foto: Steen Rasmussen
Signe Kierkegaard og datteren Mathilde fra Horsens er i denne uge med Spies på Rhodos. Foto: Steen Rasmussen
Stewardesse Lone Kreiberg med handsker og mundbind på turen til Rhodos. Foto: Steen Rasmussen
Søstrene Filippa. Victoria og Sienna i flyet til Rhodos. Børn under 10 år må godt smide masken. Foto: Steen Rasmussen
- Der er ikke mange mennesker på hotellets del af stranden ved Kallithea, men der ganske godt gang i den på den offentlige del, skrive Line Michaelski fra Rhodos. - Vi ankom som nogle af de allerførste til hotellet. Det er ikke tit, man går forbi helt tomme pools, når man ankommer på et hotel i højsæsonen, men det her er også deres første åbningsdag. Der kommer stadig flere busser til hotellet, så mon ikke der bliver godt fyldt med gæster i løbet af dagen. Foto: Line Michaelski
Helle og Torben Nielsen, Esbjerg, overraskede veninden Jette Stamberg på turen til Rhodos. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce