Annonce
Sønderborg

Yachtklub vil bygge klubhus for tre millioner

Formanden for Sønderborg Yacht Club Flemming Clausen. Foto. Jens Eilertsen
Sejlklubben i Sønderborg er vokset ud af klubhuset på havnen og vil gerne bygge til. Der er givet tilsagn om en million til byggeriet fra Mærsk, men det forudsætter, at kommunen giver 800.000 kroner.

Sønderborg: Sønderborg Yacht Club har foretaget jordbundundersøgelser og lavet et overslag over et byggeri på lystbådehavnen. Klubben vil gerne bygge 10 meter til. Det skal være i forlængelse af det eksisterende klubhus ind mod land.

Formanden Flemming Clausen siger, at afgørelsen om, hvorvidt det skal bygges, ligger hos Sønderborg Kommune. Klubben har søgt om 800.000 kroner i tilskud fra to puljer, og bliver det til afslag, falder hele finansieringen. Mærsk er den største bidragsyder med en million kroner, men kan Sønderborg Yacht Club ikke dokumentere, at den øvrige finansiering er på plads, kommer der ingen kroner fra Mærsk.

Derfor håber Flemming Clausen, at kommunen hurtigt vil behandle ansøgningen - han siger, at det haster meget.

- Vi vil gerne i gang i oktober, så byggeriet står færdigt næste år, og vi synes jo egentligt, at det passer meget fint med kommunens planer om at fremskyde byggeri som følge af coronakrisen, siger Flemming Clausen, der lover, at SYC kun bruger lokale håndværkere.

Mangler plads

Bjørn Allerelli Andersen (S) sidder i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, og han siger, at han synes, at det er en rigtig god idé at hjælpe SYC - især da fordi udvalget har givet roklubben i Sønderborg penge til renovering af klubhuset ved Verdens Ende. Men ansøgningen fra yachtklubben har ikke været oppe at vende i udvalget. Derfor kan han ikke sige mere om den.

Klubben har selv omkring 300.000 kroner, og det forventes, at byggeriet vil løbe op i omkring tre millioner kroner.

Planen er, at klubhusets køkken skal flyttes over i nybyggeriet, der også skal indeholde lokale til opbevaring. Klubben vil også få et meget større lokale til rådighed for medlemmerne, og det er der ifølge Flemming Clausen brug for. Når der er mange medlemmer samlet i det nuværende lokale, må de ofte tage køkkenet i brug. Klubben har 570 medlemmer i alderen fra 8 til 86 år.

På den anden etage skal der etableres lokale til hyggeligt socialt samvær for medlemmerne, der i dag kun ses i det store lokale med "mødelokalestole", som formanden udtrykker det.

I forbindelse med udvidelsen af lokalet er der også planlagt et nyt indgangsparti - ifølge formanden med masser af glas. Det er årsagen til, at SYC lige vender planerne med de øvrige brugere af bygningen. Men det er altså kun yachtklubbens lokale, som udvides.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Kolding For abonnenter

Tasnim fik 9,2 i snit og vil gerne arbejde: Men ingen vil have hende, mens hendes opholdstilladelse behandles

Sønderborg

Bløde trafikanter skal sikres: Slesvigsk Parti foreslår ny sektion på Kong Chr. X's Bro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

EfB

Tysk klub tager chancen efter EfB ballade: Nyt job til Peter Hyballa

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Annonce