Annonce
Sønderborg

Yachtklub vil bygge klubhus for tre millioner

Formanden for Sønderborg Yacht Club Flemming Clausen. Foto. Jens Eilertsen
Sejlklubben i Sønderborg er vokset ud af klubhuset på havnen og vil gerne bygge til. Der er givet tilsagn om en million til byggeriet fra Mærsk, men det forudsætter, at kommunen giver 800.000 kroner.

Sønderborg: Sønderborg Yacht Club har foretaget jordbundundersøgelser og lavet et overslag over et byggeri på lystbådehavnen. Klubben vil gerne bygge 10 meter til. Det skal være i forlængelse af det eksisterende klubhus ind mod land.

Formanden Flemming Clausen siger, at afgørelsen om, hvorvidt det skal bygges, ligger hos Sønderborg Kommune. Klubben har søgt om 800.000 kroner i tilskud fra to puljer, og bliver det til afslag, falder hele finansieringen. Mærsk er den største bidragsyder med en million kroner, men kan Sønderborg Yacht Club ikke dokumentere, at den øvrige finansiering er på plads, kommer der ingen kroner fra Mærsk.

Derfor håber Flemming Clausen, at kommunen hurtigt vil behandle ansøgningen - han siger, at det haster meget.

- Vi vil gerne i gang i oktober, så byggeriet står færdigt næste år, og vi synes jo egentligt, at det passer meget fint med kommunens planer om at fremskyde byggeri som følge af coronakrisen, siger Flemming Clausen, der lover, at SYC kun bruger lokale håndværkere.

Mangler plads

Bjørn Allerelli Andersen (S) sidder i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, og han siger, at han synes, at det er en rigtig god idé at hjælpe SYC - især da fordi udvalget har givet roklubben i Sønderborg penge til renovering af klubhuset ved Verdens Ende. Men ansøgningen fra yachtklubben har ikke været oppe at vende i udvalget. Derfor kan han ikke sige mere om den.

Klubben har selv omkring 300.000 kroner, og det forventes, at byggeriet vil løbe op i omkring tre millioner kroner.

Planen er, at klubhusets køkken skal flyttes over i nybyggeriet, der også skal indeholde lokale til opbevaring. Klubben vil også få et meget større lokale til rådighed for medlemmerne, og det er der ifølge Flemming Clausen brug for. Når der er mange medlemmer samlet i det nuværende lokale, må de ofte tage køkkenet i brug. Klubben har 570 medlemmer i alderen fra 8 til 86 år.

På den anden etage skal der etableres lokale til hyggeligt socialt samvær for medlemmerne, der i dag kun ses i det store lokale med "mødelokalestole", som formanden udtrykker det.

I forbindelse med udvidelsen af lokalet er der også planlagt et nyt indgangsparti - ifølge formanden med masser af glas. Det er årsagen til, at SYC lige vender planerne med de øvrige brugere af bygningen. Men det er altså kun yachtklubbens lokale, som udvides.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce