Annonce
EfB

Yakovenko på vej ind i varmen: Nu får Finnbogason en makker

Kjartan Finnbogason har gjort det glimrende og er indtil videre EfB's eneste målscorer i 2021. Foto: Jacob Schultz
Yuri Yakovenko synes at være vej tilbage til startopstillingen. Træneren erkender, at den pauvre offensiv har fået ham til at tænke i nye taktiske varianter. Jakob Ankersen formentlig på bænken mod Fremad Amager.

Der skete et eller andet med EfB, da Yuri Yakovenko blev sendt på banen i det sidste kvarter af kampen mod Silkeborg.

Den offensiv, der havde været så tandløs i de første fem kvarter, blev tilført noget energi, power og vildskab, og Yakovenko fik vist, at han fortsat skal regnes for en del af holdet i resten af sæsonen. Og måske det allerede udmønter sig i en plads i startformationen mod Fremad Amager lørdag eftermiddag.

I hvert fald har træner Olafur Kristjansson i de seneste to træningspas haft ukraineren med i A-kæden ved siden af Kjartan Finnbogason i en 4-4-2-formation, og han erkender, at det er en overvejelse, han tumler med.

- Vi har haft problemer med at skabe chancer og lave mål på det seneste, og det har også været, fordi vi har haft for lidt power oppe foran. Det kan vi måske få, hvis vi spiller med to angribere, siger Olafur Kristjansson, der glæder sig over, at Yuri Yakovenko tilsyneladende har lagt tidligere tiders slendrian bag sig og nu nærmer sig noget, der minder om kampform.

- Han er i hvert fald i bedre form, end han har været i lang tid, og han kan være med til at give os noget tyngde i angrebet, siger Olafur Kristjansson.

Annonce

Flere formationer i spil

Nu er to i stedet for én angriber i sig selv ikke garanti for flere chancer og flere mål – værste eksempel var vel i sidste sæson, da John Lammers i sin sidste kamp som EfB-træner pludselig forsøgte at ændre sit foretrukne 4-3-3-system til 4-4-2 og spille med to angribere, Yuri Yakovenko og Adrian Petre, og kiksede totalt med 0-3 hjemme mod Randers. Resten af holdet skal også være taktisk indstillet på det og parat til at servicere angriberne. Derfor pusler Olafur Kristjansson også med tanker om en 3-5-2-formation med wingbacker.

- Min opgave er jo at bruge de 11 spillere, der kan danne det bedste hold i den bedste formation. Så jeg har nogle taktiske overvejelser i denne tid, siger Olafur Kristjansson, der i første omgang formentlig må påregne, at den væsentligste kantspiller i klubben, Jakob Ankersen, ikke vil være der til at lave indlæg til Finnbogason og Yakovenko fra start mod Fremad Amager.

Han trænede med igen torsdag, men i A-formationen var det Pyry Soiri og Nicklas Strunck på kanterne og Joni Kauko og Simon Bækgaard på den centrale midtbane. Bagude bliver den skadede Kevin Conboy som ventet erstattet af Kasper Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce