Annonce
Udland

Yderligere 11 kvinder anklager stjernetenor for sexchikane

Attila Seren/Ritzau Scanpix
Den verdenskendte operasanger Plácido Domingo er i forvejen blevet beskyldt for sexchikane af otte kvinder.

Yderligere 11 kvinder beskylder den verdenskendte operasanger Plácido Domingo for sexchikane og upassende opførsel.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I forvejen er den 78-årige tenor anklaget af otte kvinder for lignende krænkelser, der alle skulle være foregået over tre årtier - den første i slutningen af 1980'erne.

En af de nye kvinder er Angela Turner Wilson. Da hun var 28 år i 1999 var hun med i operaen "Le Cid". Hun vidste dengang, at det var hendes gennembrud.

Men en aften før en af forestillingerne, mens hun og Domingo var ved at få lagt makeup, rejste han sig og stillede sig bagved hende.

Her lagde han ifølge hende sin hånd på hendes skuldre og førte hånden ind under hendes kjole og bh og tog fat i hendes bare bryst.

- Det gjorde ondt. Det var ikke blidt. Han tog hårdt fat, siger hun til AP.

Domingo skulle ifølge hende efterfølgende have vendt sig om og forladt lokalet, mens hun sad tilbage ydmyget og chokeret.

Wilson er i dag 48 år og arbejder som en stemmetræner på et universitet i Dallas i USA.

Spanieren bliver anset som en af de største operasangere igennem tiderne. Han har sunget i over 4000 forestillinger og spillet 150 forskellige roller. Han er leder for operaen i Los Angeles.

Beskyldningerne fik i august operaen til at sætte gang i en stor undersøgelse af de mange anklager.

Samtidig aflyste en række symfoniorkestre koncerter med Domingo, der blandt andet er kendt fra trioen "De Tre Tenorer".

AP har tidligere på baggrund af kvindernes beretninger beskrevet, hvordan Domingo skal have forsøgt at presse kvinderne til seksuelle forhold ved at lokke med job og sommetider ved at straffe dem i deres karriere, når de afviste hans tilnærmelser.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce