Annonce
Indland

Nu er ti danskere smittet med coronavirus

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Yderligere fire danskere er smittet med coronavirus, hvilket bringer samlet antal smittede op på ti.
Annonce

Yderligere fire danskere er blevet smittet med coronavirus. Det bringer det samlede antal smittede danskere op på ti.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde, hvor regeringen præsenterer nye tiltag til at begrænse udbredelsen af virusset.

De fire nye smittede har alle fået virusset på rejser i udlandet. Tre af dem i det nordlige Italien. Den fjerde har været i Iran.

Ingen af de fire har været sammen med de seks andre danskere, der allerede er smittet med coronavirus.

De er alle blevet testet positive tirsdag. Ingen af dem er indlagt. Myndighederne vil ikke oplyse køn eller alder på de seneste smittetilfælde.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller direktør Anne-Marie Vangsted, at de fire seneste tilfælde var hurtige til at henvende sig med symptomerne.

- Det er alle personer, som har henvendt sig til læge, så snart de mærkede symptomer som feber, åndenød og hoste, siger hun.

Sundhedsstyrelsen forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede danskere. Det gælder også folk, der smitter hinanden i Danmark.

Som følge af udviklingen har regeringen varslet en række tiltag, der skal begrænse udbredelsen.

Blandt andet anbefaler myndighederne nu, at man bliver hjemme efter at have besøgt områder med særligt mange smittede.

Anbefalingen gælder de fire regioner i Norditalien Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Desuden er det hele Kina - undtaget Taiwan, Hongkong og Macau. For Sydkorea er det provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu. Derudover er det hele Iran.

For sundhedspersonale, der har direkte kontakt til borgere, er det et krav at være hjemme 14 dage efter at have besøgt et af de fire områder.

- Vi tager nye tiltag i brug for at være foran udviklingen. Vi skal værne om de grupper i vores samfund, der er særligt udsatte og sårbare, hvis man bliver smittet med coronavirus, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Sundhedsmyndigheder opfordrer danskere til at ringe til sin læge, hvis man har feber, hoste eller åndenød og har været i de fire risikoområder i løbet af de sidste to uger.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce