Annonce
Team Esbjerg

Yderst tilfreds Team Esbjerg-træner: - For os er det et drømmescenarie

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen fik skiftet godt ud undervejs i udekampen i Champions League mod norske Vipers Kristansand, og det betød, at hans spillere havde det nødvendige overskud, da kampen skulle afgøres. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Jesper Jensen mener godt nok stadig, at der er nogle procenter op til det absolutte topniveau, men derfor kunne han naturligvis sagtens glæde sig over udesejren over Vipers Kristiansand.

TEAM ESBJERG - CHAMPIONS LEAGUE: Så er Team Esbjerg altså på andenpladsen i deres pulje i hovedrunden i Champions League.

De danske mestre vandt med fire mål ude over Vipers Kristiansand, mens Rostov-Don tabte til Metz, og CSM Bucuresti fik en afklapsning af FTC.

- Vi er rigtig glade for denne her sejr. Vi havde fire point med fra det indledende puljespil, og nu er vi på seks point og har stadig tre hjemmekampe.

- Det er et drømmescenarie for os. Hvis nogen havde sagt det her på forhånd, ville jeg have sagt til dem, at de havde drukket noget, de ikke kunne tåle.

Ordene kom med et smil på læben, men Team Esbjerg-træner Jesper Jensen holder fast i, at hans hold fortsat mangler nogle procenter for at nå tilbage på det niveau, som spillere performede på henover efteråret.

- Men det her var et step på i forhold til vores hidtidige kampe i 2020. Vi var lidt usikre på, om vi kunne ramme niveauet. Jeg synes også, at vi kom lidt haltende ind i kampen. De fik lov til at løbe en masse kontra i starten, hvor jeg ikke synes, at vi var helt parate.

Senere kom der imidlertid styr på tingene. Team Esbjerg har spillet bedre forsvarskampe og lukkede også 31 mål ind, selvom Rikke Poulsen havde 15 redninger i kampen, men angrebsmæssigt var præstationen til gengæld rigtig fin.

- Ja, det var fint. Rigtig mange bød ind med kvalitet, og jeg følte, at vi hele tiden havde nogle nye ting, vi kunne finde frem. Vipers havde hele tiden noget nyt, de skulle forholde sig til.

Vipers var flere gange i kampen foran med to mål, men Team Esbjerg bevarede altså roen og var klart bedst i kampens sidste kvarter.

- De fik da nogle undervejs, som vi var trætte af, men vi gik ikke i panik på noget tidspunkt. Så jo, vi er rigtig godt tilfredse, og nu handler det så om, at vi allerhelst skal gøre det endnu bedre hjemme i Blue Water Dokken på næste søndag mod ungarske FTC, der garanteret har fået tro på tingene efter deres storsejr over Bucuresti.

Annonce
Det var dejligt, at vi havde Vilde tilbage. Det var helt rørende.

Cheftræner Jesper Jensen om comebacket til Vilde Mortensen Ingstad

Heldi Løke var skuffet

Hos Team Esbjerg var der comeback til Vilde Mortensen Ingstad. Hun knoklede på i vanlig stil og gjorde det godt, selvom det var hendes første kamp siden den 10. november.

- Det var rigtig dejligt, at vi havde Vilde tilbage. Det var den perfekte kamp at komme tilbage i.

Hos Vipers var veteranen Heidi Løke naturligvis træt af nederlaget.

- Men vi tabte til et bedre hold. Vi spillede ikke nogen god kamp, og Team Esbjergs sejr kan der vel ikke indvendes det store imod, mente den 37-årige streglegende, som blev holdt nede på fire mål i kampen.

Det var anderledes for et år siden, hvor Løke mødte Team Esbjerg som Storhamar-spiller. Dengang scorede hun hele 10 mål fra stregen.

- Denne kamp var vigtig for begge hold i bestræbelserne på at nå videre til en kvartfinale. Team Esbjerg tog det første stik, men vi har stadig muligheder. Nu må vi jo bare vinde i Esbjerg. Hvor svært kan det være, sagde hun med et lille smil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce