Annonce
Erhverv

Kanaler forsvinder fra YouSee efter mislykkede forhandlinger

Arkivfoto: Søren Gylling

Inden længe udgår flere kanaler hos YouSee, efter at forhandlinger med Discovery ikke har ført til en aftale.

Siden foråret har YouSee og Discovery forhandlet om en ny aftale.

Inden deadline er der dog ikke blevet indgået en ny aftale, og det betyder, at de to parter helt stopper samarbejdet fra årsskiftet.

Meldingen kommer, efter at Discovery tidligere i efteråret kunne fortælle, at det var klar til at stoppe samarbejdet med YouSee, da tv-distributøren ville fjerne Discovery's kanaler fra sine tv-pakker.

Discovery står bag kanaler som blandt andet Kanal 5, der viser kvalifikationskampe for det danske fodboldlandshold, samt Canal 9 og Eurosport 1 og 2, som viser 3F Superligaen i fodbold. Også Kanal 4 og 6'eren er blandt Discovery's kanaler.

YouSee har før lagt op til, at Discovery's kanaler kunne fortsætte som en del af bland selv-pakken frem for at ligge i den faste grundpakke. Men heller ikke det kommer til at ske, nu hvor parterne ikke har kunnet lande en ny aftale.

- Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder, siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee.

- Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery's kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet.

YouSee-direktøren tilføjer, at selskabet vil forhandle videre med Discovery og håber igen at kunne tilbyde Discovery's indhold i sine pakker i det nye år.

Hos Discovery mener man ikke, at YouSee har været fair i forhandlingerne, og Discovery anklager distributøren for at udnytte sin dominerende position på markedet.

- Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med YouSee i håb om at lande en aftale.

- Men YouSee har i sit tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår, siger Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark.

Ifølge ham har YouSee sendt et tydeligt signal om, at de ikke ønsker betale for indholdet hos Discovery, på trods af at Discovery ikke har krævet højere priser sammenlignet med den eksisterende aftale.

Christian Kemp bemærker også, at der fortsat er en række andre tv-distributører, som tilbyder kanalerne fra Discovery, og at de findes i både faste tv-pakker og som bland selv-løsninger.

YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet.

De kommende uger vil kunder med bland selv-pakker også modtage information om de forestående ændringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce