Annonce
Læserbrev

Ytringsfrihed. En ny forklaring må til

Læserbrev: Grethe, kære Grethe. Tro det om du vil, men jeg var egentlig ikke til sinds at vende tilbage, og synes måske, at der er kogt nok suppe på den pølsepind.

Men, når et ellers forventeligt begavet menneske som du, ovenikøbet ikke kun eksbyrådsmedlem men sør’me også eksviceskoleinspektør? i Vejen Kommune giver så klart udtryk for ikkeat have forstået, hvad mit indlæg egentlig handlede om, så må der ny forklaring til.

Det er da ærgerligt, at du straks skutter dig under offerrollen, tilsyneladende krænket (det er så moderne) på din ytringsfrihed, i stedet for at se på skolemesterstilen og den løftede pegefinger som dit første indlæg oser af.

Du stiller banale spørgsmål og giver “kloge” råd til udøvende politikere og professionelle embedsfolk på børnepasningsområdet, som om det er et ubetrådt, jomfrueligt område og ikke et område, der dagligt behandles med respekt og viden på højt plan i kommunen.

Det var kernen i mit oprindelige budskab, og selvfølgelig vil ingen nænne at fratage dig retten til at ytre dig - med eller uden din løftede skolemesterpegefinger, og uanset om budskabet trænger ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce