Annonce
Læserbrev

Ytringsfriheden contra politisk ansvar

Læserbrev: Det er en meget levende kommune vi bor i.

Det er et synspunkt, som jeg drager ud fra den løbende debat - en meget sund debat.

En debat, hvor politikere bliver mere synlige, nogle mere end andre.

Min vej til dette indspark er, at en direktør i forvaltningen går ud i pressen og udnytter sin ytringsfrihed til at forsvare en beslutning om at bruge penge på et seminar ude i byen og med overnatning.

Så langt, så godt.

Jeg tror, at kommunens borgere hellere havde set, at der blev taget et politisk ansvar i samme sag.

Den slags sager kan jo ikke gøres om, hvorfor det i højere grad må give anledning til en drøftelse af beslutninger, der ovelades til administrationen. Altså en holdningsdebat.

Af lignende sager, hvor der er taget administrative beslutninger i den forløbende tid, er der stillet spørgsmål ved det rette og rimelige i, hvad der er administrative, og hvad der er politiske beslutninger.

Dette er på ingen måde skæld ud til administrationen, men et wake up call til politikerne.

Vi i Dansk Folkeparti ønsker, at det er borgerne og deres valgte politikere, der afsætter kursen for Esbjerg Kommune.

Derfor skal der også lyde et opkald til borgerne om at være opmærksom på egne muligheder for at påvirke kommunens udvikling.

Demokratiet fungerer først, når borgerne tager del i debatten og tager medansvar for beslutningerne.

Besparelserne toner frem i dagspressen hver dag - ingen ny dag uden præcisering af besparelserne på det vedtagne budget.

Det er virkeligheden, hvorfor vigtigheden af et engagement fra borgerne, herunder ikke mindst de ansatte i kommunens regi, ikke kan overvurderes.

Med ønsket om et rigtig godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyskere huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce