Annonce
forside

Zibrandt skal til EM

Zibrandt Christensen skal til EM i bueskydning i Slovenien, hvor han skal skyde i disciplinen 3D.

HADERSLEV: Som debutant på det danske bueskydningslandshold skal Zibrandt Christensen fra Haderslev Bueskyttelaug deltage i EM i Slovenien den 30. august til 3. september. Zibrandt Christensen har trænet hårdt for at komme på landsholdet og deltage i disciplinen 3D-skydning, hvor man bevæger sig rundt i naturen og skyder med bue uden de normale sigtemidler.

3D bueskydning er de seneste ti år blevet en populær konkurrencesport. Disciplinen foregår i naturen, hvor man skyder mod naturtro dyrmodeller. Der skydes i mange forskellige klasser alt efter buetype, alder og køn. De længste afstande er for voksne skytter som skyder compound (og recurve) 45 meter. For langbuer, barbuer, buejægere og instinktiv skytter er den længste afstand på 30 meter.

Ud over Bueskydning Danmark findes der Foreningen af Danske Buejægere som også dyrker 3D skydning som en del foreningslivet. Man har bl.a. en bane i Vejen, som man mod betaling kan få lov til at benytte. exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce