Annonce
KIF Fodbold

Zimling: - Interessen for at blive Kolding-spiller er steget

Simon Smidt er en af de Kolding IF-spillere, hvis fremtid er uafklaret. Hans kontrakt udløber om få uger. Foto: Ole Nielsen.
Inden længe skal Kolding IF-sportschef Niki Zimling i gang med at forhandle kontrakter og hente nye spillere. Interessen for at spille i Kolding IF er steget siden sidste sommer, oplever han.

Kolding IF: Matematisk er det måske ikke 100 procent sikkert endnu.

Men så lad os kalde det 98 eller 99 procent sikkert.

Kolding IF er også 1. divisionsklub i næste sæson. Med fire runder tilbage er oprykkerklubben så godt som sikker på overlevelse.

Annonce


Interessen for at blive Kolding-spiller er steget. Helt bestemt. Folk kan godt mærke, at det dufter af fodbold.

Sportschef Niki Zimling


Dermed varer det ikke længe, inden sportschef Niki Zimling skal forhandle kontrakter med de nuværende spillere og præsentere nye navne.

- Det er noget, vi kigger på løbende. Vi nærmer os en tid, hvor alle har brug for at få afklaring - også spillerne. Det er noget, vi tager hul på inden for en overskuelig fremtid, siger han.

Optakt

Fodbold, 1. division

Lørdag kl. 16.00

Kolding IF - Hvidovre

JV tipper 2-1

I den nuværende trup har Jeppe Hansen, Martin Hedeager Jensen, Henrik Brodersen, Simon Smidt, Mathias Høgsholt, Mads Zederkof og Mads Eriksen kontraktudløb om tre uger.

Aftalen med spillerne er at holde en løbende dialog, men som dagene går, sniger utålmodigheden sig ind.

- Efter coronapausen talte vi om, at det altoverskyggende mål var at sikre overlevelse. Vi har haft en løbende dialog, men man kan godt mærke på dem, at de gerne vil have afklaring, fortæller Niki Zimling.

Hvor mange af spillerne, han ønsker at tilbyde en ny kontrakt, vil han ikke kommentere.

Det dufter af fodbold

I takt med at Kolding IF har vist, at man kan holde fast i fjerdepladsen i 1. division, har flere og flere dygtige fodboldspillere fået øjnene op for klubben.

- Interessen for at blive Kolding-spiller er steget. Helt bestemt. Folk kan godt mærke, at det dufter af fodbold. Folk vil gerne være en del af projektet, siger sportschefen.

Henter Kolding IF nye spillere, skal de passe ind i det dynamiske indtryk, han har set på banen siden vinter.

- Jeg synes, der er sket en udvikling fra vinter til nu. Vi går i en retning med noget mere dynamisk fodbold. Det kan dække over mange ting. Det handler om, at spillerne skal kunne flytte sig hurtigt og samtidig være udholdende, siger Niki Zimling.

- Spillerne bliver castet efter, om de passer ind i det. Det er ikke så vigtigt, om de er fra større eller mindre klubber.

Annonce

Vil ikke kommentere budget

I flere superligaklubber gik spillerne med til en midlertidig lønnedgang for at hjælpe klubben gennem de første påvirkninger fra coronavirussen.

I SønderjyskE kommer man til at arbejde med et lavere budget end i denne sæson.

Niki Zimling vil ikke udtale sig om, hvorvidt Kolding IF's budget bliver påvirket.

- Vi har et fornuftigt fundament i klubben, og vi har en sund klub, som gør det muligt at kunne samle et slagkraftigt hold, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce