Annonce
Sport

Zverev stopper schweizers genrejsning i Australian Open

Kai Pfaffenbach/Reuters
Stanislas Wawrinkas optur ved årets Australian Open endte i kvartfinalen mod Alexander Zverev.

Den tidligere Australian Open-vinder Stanislas Wawrinka er færdig i årets udgave af turneringen efter et nederlag i fire sæt i kvartfinalen mod den unge tysker Alexander Zverev.

Efter at have knust syvendeseedede Zverev med 6-1 i første sæt tabte den 15.-seedede schweizer de efterfølgende tre sæt med 3-6, 4-6 og 2-6.

For den 22-årige tysker er det første gang i karrieren, han når semifinalen i en grand skal-turnering, efter at han tidligere har haft svært ved at præstere under årets fire største turneringer.

Til gengæld vandt han sæsonfinalen i 2018.

Få tennisspillere på ATP Tour har så stor forskel på top- og bundniveau som 34-årige Wawrinka.

Wawrinka havde et frygteligt 2018 med skader og formsvigt, som sendte ham helt ud af top-250 på verdensranglisten, mens han i 2019 så småt begyndte at vise de takter, som har skaffet ham store sejre.

På sine bedste dage knækker han Novak Djokovic og Rafael Nadal. Som han har gjort i tre grand slam-finaler. På sine værste dage taber han til spillere, som ville have det svært til DM.

Han er det, som i sportens verden kaldes en "humørspiller", og tilskuerne på Rod Laver Arena i Melbourne fik onsdag morgen dansk tid lov at opleve både nat og dag fra Wawrinka.

I første sæt fik Zverev ikke et ben til jorden, og han vandt blot 11 bolde, inden Wawrinka havde taget sættet med 6-1.

Men derfra vendte billedet. Zverev minimerede sine fejl, det modsatte var tilfældet for schweizeren.

Et enkelt servegennembrud var nok for tyskeren i de to næste sæt til at komme på 2-1, og Wawrinka tog flere og flere chancer i sit spil - alt sammen forgæves.

Nede 0-4 i fjerde sæt var slaget tabt, og trods lidt kosmetisk pynt på stillingen bookede Zverev sin første semifinaleplads ved en grand slam-turnering.

Han skal i semifinalen møde vinderen af opgøret mellem verdensetteren Rafael Nadal og den femteseedede østriger Dominic Thiem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce