Annoncørbetalt indhold

Find de rette havematerialer til at få bedene i tiptop stand

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forår og sommer er de perfekte årstider til at gøre haven klar til de kommende strabadser, dens planter vil møde over de følgende sæsoner. Lige fra at forsyne jorden med næringsrig muld til at beskytte planterne mod frost, hede og skadedyr er der valg, du skal træffe. Men hvad har du egentlig at vælge mellem, når det gælder havematerialer? Bliv klog på emnet her.


Flis er et vidundermiddel

Hvorfor sprede flis over din haves bede? De fleste tænker nok, at det er for at værne mod ukrudt i bedet. Det svar er ikke forkert, men det er heller ikke hele sandheden. Flis kan faktisk tjene talrige funktioner i et bed. Når der er varmt, sørger flisen for at holde væske nede i dit beds jord, så den ikke tørrer ud. Når der er koldt, værner flis dine planters rødder mod frosten.


Godt til surbundsbede

Flis er også ideelt til surbundsbede, da den hjælper med at give bedet den lave pH-værdi, der er en forudsætning for at kunne dyrke stauder og rododendroner, der trives. Skadedyr som fx dræbersnegle får også sværere ved at æde løs af planterne, når der er en mur af flis, der afskærmer blomsterne fra sneglene. Til sidst rådner flis på et tidspunkt og giver god kompost.


Spred spagnum i surbundsbedene

Jord og muld skal du selvfølgelig også overveje, når du er ved at gøre din have i stand. I forhold til surbundsbede er spagnum fx godt at sprede, da dette jordforbedringsmiddel, der er gravet op fra moser, foruden næring til jorden giver den rette pH-værdi, når bare spagnummet ikke er gødet. Kompost er et godt alternativ, når det gælder næringsrig gødning til din haves bede.


Granitskærver til bedene?

Måske tænker du, du har brug for sten til haven også? Selvom grus ikke er nær så udbredt til bede, som flis er, har det alligevel et par fordele. Grus, fx granitskærver eller ærtesten, går ikke i forrådnelse, så du behøver ikke lægge nye lag så ofte. Til gengæld er de knapt så rige på næring, og at gå rundt i bedet kræver klipklapper. Derfor kan det dog stadig anvendes derude.


Stor variation i jordforbedringsmidler

Inden for kategorier som flis, muld og grus er der talrige underkategorier, hvor du på et større byggemarked ofte kan gå på udflugt og med kyndig vejledning finde den løsning, der passer dig bedst. Omvendt kan små, lokalforankrede butikker ofte byde ind med noget helt særligt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.