Debat

Annonce
Leder

JydskeVestkysten mener: - Det er det glade vanvid, at regeringen foreslår, at børn skal kunne skifte køn fra fødslen

Debat

Det er usmageligt at kritisere politikerne

Læserbrev: Hvor er det usmageligt at kritisere de politikere, uanset partifarve, der har været med til, at familier med en stram økonomi, har fået udbetalt en varmecheck.

Debat

Hvad er det, der ikke virker?

Læserbrev: I skal være velkomne til at lukke jobcentrene, men jeg er godt nok bekymret, når det så tydeligt med dette forslag vises, at der ikke er forståelse for, hvad der sker på et jobcenter.

Debat

Tag godt imod de nye butikselever

Læserbrev: Hvis du skal ud at handle i dag, vil du formentlig møde nye ansigter i butikkerne. I disse dage starter nemlig en masse nye elever på deres elevpladser rundt om i Sydjylland.

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Inger Støjberg kan få samme skadelige indflydelse på dansk økonomi, som DF fik op til finanskrisen

Debat

Det gælder andet end en statsminister

Det er besynderligt, så forenklet det ofte lykkes journalister på de landsdækkende elektroniske medier, at fremstille de valg befolkningen skal forholde sig til ved folketingsvalgene.

Debat For abonnenter

Dagens leder: Rod i økonomien overskygger gode intentioner

Annonce
Debat

Hvad med barnet?

Læserbrev: Nogle danske politikere er villige til at rykke grænsen for, hvornår man må abortere et foster. FNs sundhedsorgaisation WHO har nemlig udtalt, at der ingen risiko er – for moderen – selv om man aborterer helt frem til fødslen.

Leder For abonnenter

JV mener: Fremtidens lægevagter skal placeres, hvor du og jeg har brug for dem - ikke hvor det passer lægerne bedst

Debat

'Gratister' - et sarkastisk udtryk for brødnid

Læserbrev:  Allan Svendsen, ejeren af Rømø Familiecamping, bruger en sarkastisk vinkel til at gøre opmærksom på, at autocamperne skal ind på Rømø Familiecamping.

Annonce
Debat

Jeg undrer mig i denne klimabevidste tid

Læserbrev: Da min mand og jeg for knap fire år siden ansøgte om byggetilladelse på vort hus, som nu er taget i brug, var en af betingelserne, at vi skulle montere solceller. Det havde vi, vores alder taget i betragtning, ikke planlagt, da overskuddet først vil vise sig efter en længere årrække.

Tønder

Dejligt med opgradering af hotel

Debat

Nu har Danmark to blå kandidater til posten som statsminister. Og det er der gode grunde til

Så har blå blok hele to statsministerkandidater, efter Søren Pape Poulsen har skrevet sig ind på den liste, hvor Jakob Ellemann-Jensen i forvejen havde budt sig til. Flere kan komme til. Det ser modstanderne som en sejr. En meget særlig situation, at en opposition ikke kan finde ud af, hvem man stiller med som statsministerkandidat, lyder det med fryd fra statsminister Mette Frederiksen.

Kommentar For abonnenter

Farvel og tak: Her kommer mine sidste betragtninger om Aabenraa, og de er tilføjet en politisk forudsigelse

Annonce
Annonce
Debat

Flertallet må betale. Om så skatten skal stige

Læserbrev: Enhedslisten Haderslev ser med frygt i sparekataloget for vores handicappede og udsatte - sparekatalog for social og handicapområdet.

Leder For abonnenter

Det her er krig. Det er ikke for sjov, så selvfølgelig skal vi ikke have russiske turister

Debat

Uoverskuelige konsekvenser for handicappede og udsatte

Læserbrev: Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste. Vi kan simpelthen ikke acceptere som samfund og kommune, at udsatte og handicappede bliver endnu grovere svigtet gennem de massive besparelser, der er lagt op til.

Leder For abonnenter

Politikerne har kastet om sig med udspil og forslag i ugens løb - men de skylder svar på, hvordan vi afværger den største trussel mod vores velfærdssamfund

Debat

Åbent brev til udvalgsformand Lene Bitch Bierbaum

Læserbrev: Baggrunden for brevet er en artikel i JV fredag, hvor det fremgår at Haderslev kommune skal spare 33 millioner kroner på handicappede og udsatte.

Leder For abonnenter

En julegave uden for sæsonen til Christiania, men de skal lige holde fællesmøde, før de kan sige, om de vil tage imod den

Debat

Grænsekontrol igen-igen

Læserbrev: I medierne bliver der ofte sagt, at det er spild af ressourcer med grænsekontrollen. Der bliver ikke taget nogen. En sandhed med modifikationer. Men konklusionen er: Luk kontrollen.

Leder For abonnenter

For dem, der måtte være kommet i tvivl: Venstre er altså stadig et borgerligt parti

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Vis lærerne tillid

Læserbrev: Som forventet styrtede alle skolepolitikere på Christiansborg straks ud med råd om, hvad der skal til for at skabe trivsel, da en ny rapport om trivsel på skolerne kom i sidste uge.

Tønder

Rovdrift på nationalparken

Debat

Lille Peter Edderkop – tolket af en præst

Kronik: Min datter på to år overraskede mig forleden. Vi sang som så mange gange før: ”Lille Peter edderkop”, men denne gang lagde hun følelser i og gjorde miner til sangen. Den første linje sang hun helt normalt (”Lille Peter edderkop, kravled’ op ad muren”), men anden linje lod hun med ansigt og stemme som om, hun blev ked af det (”så kom regnen og skylled Peter ned”), og sidste linje sang hun med glæde og stort smil (”så kom solen og tørred’ Peters krop. Lille Peter edderkop, kravled’ atter op”). Sangen fik pludselig nyt liv.

Debat For abonnenter

Lad os tale ordentligt: 'Bøsse' bør ikke være et skældsord - og vi skal slet ikke råbe det efter folk på gaden

Debat

Center kan bidrage til en positiv velkomstkultur

Læserbrev: Nu behøver udlændinge, der kommer til Sønderjylland for at arbejde, ikke længere tage helt til Aarhus, Odense eller sågar Næstved for at ansøge om opholds- og arbejdstilladelse. Til efteråret åbner der et International Citizen Service-center (ICS) i Sønderborg.

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvad har vi fået ud af de mange millioner til advokater i møg-sagerne?

Debat

Energispareplan med adfærd og eftersyn

Læserbrev: De stigende energipriser belaster vores kommuner med dårligere velfærd i stigende grad uden at kommuner gør noget, som de fleste boligejere ville sætte mere fokus på. Først mangler vi dog en energispareplan.

Debat For abonnenter

Grænsekontrollen kan blive en bombe under velfærd og erhvervsliv i Sønderjylland, hvis pendlerne mister tålmodigheden

Annonce