Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Vaccinationerne er stadig vores vigtigste våben mod corona

Debat

Fripas til kriminelle

Læserbrev: En ting jeg har svært at forstå. Det undrer mig, at kriminelle kan gå frit omkring i ét til to år, inden deres sag eller sager kommer for retten.

Debat

Bevar topskatten som den er

Læserbrev: Så stikker “Topskattelettelser-spøgelset” igen sit grumme ansigt frem. Denne gang synger De Radikale med som kor, når de foreslår at løse en akut mangel på arbejdskraft ved at hæve topskattegrænsen. Effekten på arbejdsudbuddet af at hæve topskattegrænsen er meget usikker. Usikkerheden er faktisk så stor, at Det Økonomiske Råd ikke kan udelukke, at arbejdsudbuddet på længere sigt vil falde, når man hæver topskattegrænsen. Det ligner mest af alt et forsøg på at retfærdiggøre skattelettelser til de rigeste. Det som man blandt andet har glemt i ligningen er det faktum, at man forventer at flere vil arbejde mere. At de lige vil tage en ekstra tørn, når guleroden er, at man ikke skal betale topskat.

Debat

Rettidig omhu handler om at se længere fremad

Læserbrev: Søndag præsenterede regeringen en såkaldt ’corona-vinterpakke’, der med en pose penge på 1 milliard kroner skal hjælpe vores pressede sundhedsvæsen gennem de kommende måneder.

Debat For abonnenter

Kommentar: Formandspost og 187.000 kroner fik Nye Borgerlige-politiker til at droppe principper

Debat

Kina stjæler fra andre

Læserbrev: Kommentar til hr. Jørgen Jensen, Aabenraa, der skriver, at Kina producerer mange af de produkter, som er designet og udviklet i Danmark og sælges over hele verden. Jeg har sjældent set noget så naivt, for det Kina gør og tilsyneladende har succes med, er at stjæle idéer fra andre lande og kopier og så grundet den meget lave løn omkostning og tvangs arbejde i Kina, kan sælge varerne billiget på markedet. Det giver absolut ingen arbejde eller penge til Danmark.  Det andet er, du påstår, at Kina ikke er en diktaturstat, og alle kinesere du kender er godt tilfreds med deres land og styret. Hvorfor har Kina så KZ-lejre? I øvrigt vil jeg her klart anbefale, at man boykotter alle varer fra Kina.

Debat

Hvem styrer i Tønder Kommune? Har jeg sat mit kryds rigtigt?

Annonce
Debat

Bedre og mere målrettet ledelse

Læserbrev: Chefredaktør Peter Orry referer til tre overlægers udtalelser vedrørende opgaven på sundhedsområdet, hvor der i disse tider fokuseres på dårlige arbejdsforhold, og manglende tilfredsstillende lønafregning.

Leder

JV mener: Lukning af daginstitutioner er den forkerte medicin

Debat

Undersøgelse er en fortrydelsespille

Læserbrev: Det er sidste nye skud på undersøgelsessyndromet blandt et flertal af Christiansborg-politikerne. Jeg er langt fra at være udlandspolitisk skriftklog, men risikerer gerne at udstille min manglende ekspertise i håb om at få afdækket et par ikke uvæsentlige spørgsmål, som andre end jeg kan have behov for at vide mere om.

Annonce
Debat

Urimeligt at jeg skal kende straffeloven

Læserbrev: Der har 17. november i Tønder været afholdt retsmøde i ulvesagen. I denne sag, som i alle andre sager er der systemet og de personer, som er ansat til at forvalte systemet. Jeg mener at kunne mærke, at der i systemet er personer, som synes, at jeg bliver behandlet urimeligt, og måske endda mener som jeg, at ulve ikke hører hjemme i Danmark. Men disse personer skal naturligvis forholde sig neutrale og forvalte deres embede korrekt.

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Debat

At fravælge ansøgere på grund af alder er faktisk en smule dumt

Læserbrev: Jeg har svært ved at forstå, hvordan erfaring kan gøre en person mindre attraktiv på arbejdsmarkedet.

Leder For abonnenter

Det passer ikke, at der er skåret ned på sygehusene. Men det hjælper jo ikke, hvis de har travlt med det forkerte

Annonce
Annonce
Debat

Socialdemokratiets politik er en kopivare

Læserbrev: Mette Frederiksens og Socialdemokratiets førte immigrations- og udlændinge politik er en kopivare.

Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Debat

Det rene vand

Læserbrev: Der bliver talt meget om, hvordan vi skal beskytte det rene grundvand. Ingen taler tilsyneladende om, hvordan vi kan spare på dette vand. Jeg har følgende forslag til forbruget: De steder hvor man henter vandet på landet til de større byer, kan forbruget gøres mindre ved at man de pågældende steder bruger deres eget vand, og kun bruger det rene vand til fødevarer og drikkevand. Før to vandledninger ud alle steder. Det koster naturligvis, men uanset hvilken løsning, der vælges, koster det mange penge.

Debat For abonnenter

Festen fortsætter i Dansk Folkeparti. Det er sjovest at være tilskuer

Debat

Ansvarlig regering

Læserbrev: Regeringen og støttepartierne viser deres store ansvarlighed og seriøsitet i arbejdet for klimaet og biodiversiteten, så Danmark takket være dem kommer til at fremstå som foregangsland.

Leder For abonnenter

Skammen finder hjem: TV2 taget med bukserne nede

Debat For abonnenter

Ingen grund til panik: Ny mutation klarer vi også med selvdisciplin og videnskab

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Vagtlægekonsultation i Varde, Fanø og Brørup – lægerne siger nej.

Læserbrev: Der er gang i debatten om baggrunden for, at lægevagtskonsultationerne er lukket i en række byer. Det er desværre helt korrekt, at vagtlægerne egenhændigt har besluttet at lukke 10 ud af 22 konsultationssteder i regionen. Det er blandt andet sket i Varde, Fanø, Brørup og Fredericia. Det er sket på trods af massivt politisk modstand.

Debat

Venstre har brug for et nyt formandskab

Debat

Det er ikke lønnen, der er problemet

Læserbrev: I min tid som lønchef i en større kommune har jeg forhandlet løn utallige gange til alle mulige faggrupper. Der var aldrig tilfredshed, og nye udlodninger afstedkom altid sure miner hos kollegaer og andre faggrupper. Jeg oplevede ingen retfærdighed på noget tidspunkt. Der var for det meste altid tale om enorme pres på endnu flere lønkroner. Og arbejdsmoralen og trivslen fik det sjældent bedre. Det var som at tisse i bukserne. Dagen efter en udlodningerne var lønforhøjelsen og skulderklappet allerede glemt. Ifølge flere motivationsteorier er vi alle umættelige på parametre som løn og anerkendelse. Vi kan med andre ikke få nok af begge dele.

Debat

JydskeVestkysten mener: Forsvaret har svigtet sit ansvar i giftsag

Debat

Hellere en ydelse, man kan leve af, end julehjælp

Læserbrev: Antallet af ansøgere til julehjælp slår alle rekorder i år. Her i Syddanmark er der tredje flest i hele landet, som har søgt Dansk Folkehjælp om en håndsrækning til julen. Det synes jeg er umådelig trist, og det fortæller, hvordan fattigdommen i bogstavelig forstand er flyttet ind i børneværelset.

Debat For abonnenter

Kommentar: DF har sendt sig selv i ligegyldighedens hjørne

Debat

Gram har en fobi mod DF

Læserbrev: Redaktør Peter Gram har i forbindelse med de indledende bevægelser og sonderinger i Dansk Folkeparti igen vurderet, at disse sonderinger skal have et negativt skær.

Debat For abonnenter

Hvor blev tilliden til hinanden af – og hvordan får vi den igen?

Annonce