Debat

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten spørger: Hvad kommer Støjbergs parti til at hedde?

Debat

Ordentlige medier tager ikke på betalt charmetur til rædselsregimer

Læserbrev: Den 15. maj kravlede ansvarshavende chefredaktør på Jysk Fynske Medier Peter Orry helt op i sadlen på den højeste moralske krikke: "Ordentlige mennesker går ikke i Ecco-sko!". Ja, så fik vi da skilt de fårede fra de bukkede på lederplads.

Debat

Esbjerg bliver porten til et nyt grønt kraftcenter i Nordsøen

Læserbrev: Vi skrev grøn klimahistorie i Esbjerg i sidste uge. Den 18. maj 2022 vil altid stå som en stor dag i Esbjergs historie. Regeringsledere fra både Tyskland, Belgien, Holland, vores egen statsminister og ikke mindst EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen deltog og underskrev Esbjerg-erklæringen. Billederne fra Esbjerg Havn den 18. maj 2022 vil uden tvivl kunne ses i fremtidens historiebøger.

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nu gider vi ikke høre mere russisk sludder om Bornholm

Tirsdag landede et amerikansk fly på Bornholm med en ladning missiler. Forklaringen er en større Nato-øvelse på klippeøen under overskriften Defender-Europe 2022.

Debat For abonnenter

Aftalen om fordeling af unge på landets gymnasier er blevet lidt mindre ringe, men stinker stadig af hykleri

Debat

Bestem før andre gør det

Læserbrev: Hver tredje unge er i tvivl om, hvad de skal stemme til folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet. Det oplyser en undersøgelse fra DUF. Det er intet mindre end en kæmpe demokratisk udfordring, vi alle har et ansvar for at løse.

Debat

Fjernvarme – muligheden undersøges

Annonce
Debat

Europæisk energifremskridt så det batter

Læserbrev: Bare for få måneder siden så det ud til, at energimarkedet ville tage himmelflugt og truede med at sætte landet under et økonomisk pres, der kunne ende med at dæmpe produktionsvirksomhederne, og mange syntes, at der var truffet en mængde forkerte beslutninger inden for energisektoren på forkert grundlag, men nu ser alt anderledes ud.

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Debat

Tag tiden til social ansvarlighed

Læserbrev: Alle forældre kender situationen. Det lille barn sidder og fumler med de nye snøresko, men I skal altså ud ad døren. Så du binder hurtigt snørebåndene, og det kan du så blive ved med, indtil du får dig taget sammen til at lære barnet at gøre det selv. Først derefter bliver det lettere for alle parter at komme afsted til tiden.

Annonce
Debat

Psykiatrien skal have et løft nu

Læserbrev: Psykiatrien i Danmark har brug for et løft. Der er ikke nok hænder, og ventetiden er ofte lang, hvis man har brug for hjælp. Men regeringen nøler.

Debat

Debat: Start med at vaske trappen fra oven

Debat For abonnenter

Kære banker: Hold nu op med at gnave i vores opsparede penge

Når bankerne skal betale for at deponere deres penge i Nationalbanken, og traditionelle investeringer i for eksempel værdipapirer stort set intet kaster af sig, er der kun et sted at ekspedere regningen hen, nemlig til kunderne. Derfor har de fleste af os også omend modvilligt accepteret gebyrer og de negative renter på større indeståender.

Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det ligner lidt leverpostej, men det oplagte valg er et JA!

Debatten for eller imod afskaffelsen af forsvarsforbeholdet er for manges vedkommende lidt som leverpostej. Man kan godt spise det, men man kan også lade være. Leverpostejen er hverken rigtig brun, rosa eller grå. Den er sådan lidt umiskendelig både-og.

Debat

Erhvervsuddannelserne skal styrkes

Debat

Du får aldrig forbeholdet tilbage

Læserbrev: I dag har Danmark en vetoret og det er en af Ja-sidens gennemgående argumenter.

Leder For abonnenter

Rasmus Stoklund diskvalificerer sig selv: Sådan en politisk ordfører kan man ikke have tillid til

Debat

Hjertet siger nej - forstanden siger ja

Læserbrev: Jeg tror på, at hvis min farmor hviskede mig i øret, at jeg skulle stemme ja til EU med alt hvad det indebærer, så ville jeg stemme ja. Det kommer lidt an på, hvem der siger det. Hende troede jeg på.

Debat

Der er ingen respekt for frivilligt arbejde - derimod er der mistænkeliggørelse og dømmende adfærd

Debat

Man burde satse på egne unge

Læserbrev: Inden man indgår i et samarbejde med andre er det altid en god ide at motivforske en kommende samarbejdspartners bevæggrunde. Det burde den daværende ledelse i EfB også have gjort, inden den fik overdraget aktiemajoriteten til et amerikansk investeringsselskab. Det ville næppe have krævet den helt store undersøgelse at finde ud af, at det næppe var en gave til de fodboldglade esbjergensere, som var formålet med deres engagement, ej heller en positiv brænding af Esbjerg som sports by.

Debat

Dagene går og ”M” er under jorden

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fattigdomsgrænsen… hvorfor?

Læserbrev: En opremsning af mål for relativ fattigdom, som Danmarks statistik har udviklet, fik mig til (igen) at spekulere på, hvad det overhovedet skal til for - at sætte tal på en fattigdomsgrænse f.eks. For 1 voksen, 1 voksen og 3 børn og 2 voksne og 2 børn.

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Størstedelen af Folketingets medlemmer bliver holdt for nar

Debat

Energi Fyn og energispild

Læserbrev: ”Bekymrer de stigende energipriser dig? Få naturgas til kostpris plus én krone om dagen”.

Debat

Selvfølgelig skal vi stemme nej

Debat

Vi skal bevare Danmarks selvbestemmelse

Læserbrev: Ulla Tørnæs, V, er en garvet politiker, og god til at bortforklare tingenes reelle indhold.

Leder For abonnenter

JV mener: Det er ikke kun formanden, der savner opbakning

Debat

Stem nej den 1. juni

Læserbrev: Danmarks forsvarsforbehold forhindrer, at Danmark og dermed danske soldater deltager i våbenbrug udenfor fædrelandets grænser, hvilket andre EU lande og dermed deres soldater på nuværende tidspunkt gør flere steder i verden.

Debat

Holder ordentlige mennesker JydskeVestkysten?

Annonce