Annoncørbetalt indhold

Sådan sparer du penge, når du vil lave en hjemmeside

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En hjemmeside er efterhånden blevet umulig at leve uden som virksomhed. Ja, selv privatpersoner har ofte hjemmesider i dag, som for eksempel fungerer som et CV eller som en dagbog eller blog. Men en hjemmeside kan også være ret dyr, hvis du ikke tager de rette forbehold. Hvis du skal hyre et helt firma eller et lille hold af udviklere til at designe og implementere din hjemmeside, så det hele bare spiller, kan du nemt skulle slippe et anseeligt beløb. Derfor er denne artikels formål at give dig nogle gode idéer til, hvordan du sparer penge, når du vil have en af de eftertragtede hjemmesider til din forretning eller til dine private behov. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du sparer penge, når du vil lave en hjemmeside.


Brug en billig CMS

Når du skal spare penge på at designe og bygge en hjemmeside, er det oplagt, at du bruger en CMS. CMS står for content management system og er altså en platform, hvor det at designe og uploade en hjemmeside er gjort så simpelt som muligt. Der findes mange forskellige typer af CMS, den måske nok mest kendte er WordPress, men der er også mange alternativer, hvis WordPress ikke lige er sagen for dig. Techradar har lavet en liste over de bedste CMS’er i 2021 her.

Fordelen ved at bruge en CMS er, at du sparer en masse penge på mellemmænd, og at du faktisk kan designe en hel hjemmeside på egen hånd uden at kunne skrive en bid af programmeringskode. Det kræver naturligvis en smule teknisk snilde at bygge en hjemmeside med en CMS, men det er under alle omstændigheder billigere end at hyre et helt team af udviklere til at gøre det for dig.


Domæner og webhosting

For at du kan få en hjemmeside ud på internettet, skal du have både et sted at ”hoste” din hjemmeside, det vil sige en server, den kan ligge på, samt et domænenavn. Begge koster penge, men man kan ofte finde rabatkoder. Se f.eks denne simply rabatkode.

Nogle CMS’er har disse funktioner indbygget, og det kan være en stor fordel at vælge en CMS med webhosting og domænenavn inkluderet. Så sparer du tid, en masse bøvl og måske endda penge på at have hele baduljen samlet på et enkelt sted. Det kan nemlig godt være lidt kompliceret at have købt serverplads og domænenavn fra en ekstern udbyder for så at skulle overføre disse informationer til din CMS.

Andre gode råd til at holde omkostningerne nede:

·        En af de vigtigste ting til at holde tiden, du bruger, og omkostningerne nede, er at bruge en allerede eksisterende skabelon eller et såkaldt tema (theme) til din hjemmeside. Så behøver du ikke bekymre dig om at designe noget fra bunden af ift. din hjemmesides look.

·        Hold antallet af sider på din hjemmeside nede. Overvej at have en hjemmeside, der er så simpel som muligt, og som kun har de absolut mest nødvendige sider. Hver side, du laver, kræver din tid og energi og skal vedligeholdes fra tid til anden. Derfor er det smartest at holde det let og simpelt med så få sider som muligt.

·        Brug gratis arkivbilleder (stock photos). Der findes både sider, man skal betale for at bruge, når det kommer til arkivbilleder, og så findes der de gratis. Brug de gratis – eller endnu bedre, brug dine egne billeder. Hvis du bruger dine egne billeder, giver du også et autentisk udtryk til din hjemmeside, samtidig med at du sparer penge.

Med disse råd kan du spare penge såvel som tid og energi, når du skal lave din nye hjemmeside eller optimere på din eksisterende. Tilbage er der kun at sige rigtig god arbejdslyst!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.