Annonce
Aabenraa

Ønske gået i opfyldelse: SønderjyskE har fået sit eget hus

SønderjyskE Damehåndbolds formand, Hans Henrik Damgaard (t.v.), er ansat hos LTH Group, og det er i samarbejde med ejeren her, Leif Toft, at det nye håndboldhus har set dagens lys. Ud over en gennemgående renovering er stedet også blevet møbleret, så de nye spillere reelt set ikke behøver komme med andet end en kuffert. Foto: André Thorup
Efter et langt tilløb har SønderjyskE Damehåndbold fået et sted, hvor nye, unge spillere kan få en blid overgang fra mors kødgryder til voksenliv på egen hånd. Og investor er klar til at tage endnu en ejendom ind, hvis det rigtige sted skulle dukke op.

Aabenraa: Det har været et ønske i mange år. Nu står det der så endelig: SønderjyskE Damehåndbolds eget hus.

Adressen er Vestergade 17 i Aabenraa, og efter en gennemgribende renovering står den tidligere lyseblå, nu karrygule ejendom som ny med en stuelejlighed, en lejlighed ovenpå med fire værelser og endelig et baghus med plads til én.

- Det var egentlig meningen, at det kun skulle have været lejligheden med de fire værelser, men så kom Peter (cheftræner Peter Nielsen, red.) med en ekstra spiller, og vores videomand kunne også godt tænke sig at flytte ind, så nu er det blevet det hele. Og det er blevet fuldstændig, som jeg som SønderjyskE-mand havde drømt om, siger formand Hans Henrik Damgaard.

Annonce

Han har imidlertid to kasketter på i det her. For ud over at være mangeårig formand for SønderjyskE Damehåndbold er han ansat som forretningsudvikler i LTH Group, der ejes af Leif Toft og sønnen Lars. Leif Toft er primært kendt i transportbranchen for at have haft Krone-agenturet i Skandinavien i næsten 30 år, mens Lars Toft i mere end 20 år har drevet dækselskabet All Tyres.

Klar til at gøre det igen

Det er nemlig netop LTH Group, der også er sponsor i klubben, der er gået ind i projektet som investor. LTH Group har købt ejendommen og sat den i stand, og så har SønderjyskE lejet sig ind.

- Det har været en sjov opgave. Men jeg er nu glad for, at det ikke er det, vi skal leve af, siger Leif Toft.

Det sidste dog med et glimt i øjet. For han er også tilfreds med resultatet, og han er klar til endnu en investering i samme boldgade, hvis den rigtige ejendom skulle dukke op.

En indstilling, cheftræner Peter Nielsen ikke kan rose nok. For med ham som ny mand ved roret har den sønderjyske 1. divisionsklub taget skridtet fuldt ud i forhold til stort set kun at satse på unge, talentfulde spillere.

- I forhold til den proces er det vigtigt, at de nye spillere ikke kommer hertil og skal sidde alene i en tom lejlighed. Der er jo et stort skridt fra at bo hjemme til at bo alene i ny by. Nu bliver skridtet lidt mindre. Og det er mit indtryk er, at de hygger sig – det er blevet meget bedre, end jeg havde regnet med, siger Peter Nielsen.

Annonce

Hjælp til det praktiske

Hans Henrik Damgaard kan så tilføje, at det ikke kun er spillerne selv, det tiltaler.

- Når vi går efter så unge spillere, så er forældrene jo også inde over - og de er svært begejstrede på deres børns vegne over det her. De synes, det er trygt og godt, forklarer formanden.

Han er på den konto også glad for, at holdets mangeårige video- og alt mulig-mand, Erik "Bisse" Jørgensen, er flyttet ind i lejligheden i stueplan.

- Det giver pigerne en ekstra tryghed - og så fungerer han jo også som en ulønnet vicevært, så pigerne har hjælp til det praktiske, de ikke lige selv kan finde ud af, siger Hans Henrik Damgaard.


Vi presser ikke det her ned over hovedet på nogen, hvis de ikke selv vil.

Peter Nielsen, cheftræner SønderjyskE Damehåndbold


Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Annonce