Annonce
Tønder

Østeuropæiske kriminelle huserer i lille landsby uden for Tønder

Gården på Skovfennen 18 i Rørkær har været ubeboet i flere måneder. I laden (til højre) har østeuropæere ifølge politiet indrettet et værksted, hvor dyre luksusbiler er blevet skruet fra hinanden. Foto: Uwe Iwersen
Politiet er i fuld gang med at optrevle en tilsyneladende international bilbande, der har udført lyssky aktiviteter i en lade i Rørkær. Her er der opdaget flere luksusbiler, der er på vej ud af landet - som reservedele.

RØRKÆR: Landsbyen Rørkær få kilometer øst for Tønder, er tilsyneladende base og omdrejningspunkt for en gruppe udenlandske kriminelle, der har specialiseret sig i at stjæle og efterfølgende fragte dyre luksusbiler ud af landet.

Det seneste par dage har der været hektisk efterforsknings- og politiaktivitet omkring gården Skovfennen 18 i Rørkær. Ifølge Der Nordschleswiger, er både naboer og andre landsbyboere blevet afhørt.

Efterforskningsleder ved politiets Udlændinge Kontrolafdeling (UKA) i Padborg, Sønke Iwersen, siger, at politiet helt konkret på internationalt niveau efterlyser to navngivne østeuropæere. Men gruppen af involverede personer er formentlig langt større.

Gården Skovfennen 18 har efter en konkurs stået tom i et stykke tid. I sommer blev stedet købt af forretningsmanden Ejvind Underbjerg Hansen. JydskeVestkysten har talt med ham. Han ønsker dog af hensyn til politiets aktuelle efterforskning, ikke at komme med yderligere oplysninger til sagen på nuværende tidspunkt.

Annonce
De personer, der har lejet stedet, eftersøges nu med international arrestanmodning.

Sønke Iwersen, efterforskningsleder, UKA, Padborg

Dyre biler

Ifølge Sønke Iwersen har politiet fået flere henvendelser fra lokalområdet om mystiske og mistænkelige forhold omkring ejendommen på Skovfennen.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt sige, at personer fra udlandet har lejet laden. I den lade har vi fundet et par dyre BMW'er, som man var i gang med afmontere og pakke ned i kasser, så de kunne fragtes ud af landet som reservedele. De personer, der har lejet stedet, eftersøges nu med en international arrestanmodning, siger efterforskningslederen.

Ifølge ham er der tale om meget professionelt virke. Afmonteringsarbejdet i laden er blevet udført med specialværktøj.

En del af politiets efterforskning er koncentreret omkring danske og udenlandske forbindelser til de personer, der i øjeblikket er i politiets søgelys.

- Vi ved hvem der ejer stedet, og vores efterforskning går også ud på at kortlægge forholdet mellem ejeren og de leje-forhold, der har været derude, siger Sønke Iwersen.

Blandt de BMW-modeller, der blev opdaget i laden, var både en X 5 og en 740, og dermed biler, der alt efter stand og årgang koster over en million kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce