Annonce
Tønder

Østeuropæiske kriminelle huserer i lille landsby uden for Tønder

Gården på Skovfennen 18 i Rørkær har været ubeboet i flere måneder. I laden (til højre) har østeuropæere ifølge politiet indrettet et værksted, hvor dyre luksusbiler er blevet skruet fra hinanden. Foto: Uwe Iwersen
Politiet er i fuld gang med at optrevle en tilsyneladende international bilbande, der har udført lyssky aktiviteter i en lade i Rørkær. Her er der opdaget flere luksusbiler, der er på vej ud af landet - som reservedele.

RØRKÆR: Landsbyen Rørkær få kilometer øst for Tønder, er tilsyneladende base og omdrejningspunkt for en gruppe udenlandske kriminelle, der har specialiseret sig i at stjæle og efterfølgende fragte dyre luksusbiler ud af landet.

Det seneste par dage har der været hektisk efterforsknings- og politiaktivitet omkring gården Skovfennen 18 i Rørkær. Ifølge Der Nordschleswiger, er både naboer og andre landsbyboere blevet afhørt.

Efterforskningsleder ved politiets Udlændinge Kontrolafdeling (UKA) i Padborg, Sønke Iwersen, siger, at politiet helt konkret på internationalt niveau efterlyser to navngivne østeuropæere. Men gruppen af involverede personer er formentlig langt større.

Gården Skovfennen 18 har efter en konkurs stået tom i et stykke tid. I sommer blev stedet købt af forretningsmanden Ejvind Underbjerg Hansen. JydskeVestkysten har talt med ham. Han ønsker dog af hensyn til politiets aktuelle efterforskning, ikke at komme med yderligere oplysninger til sagen på nuværende tidspunkt.

Annonce
De personer, der har lejet stedet, eftersøges nu med international arrestanmodning.

Sønke Iwersen, efterforskningsleder, UKA, Padborg

Dyre biler

Ifølge Sønke Iwersen har politiet fået flere henvendelser fra lokalområdet om mystiske og mistænkelige forhold omkring ejendommen på Skovfennen.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt sige, at personer fra udlandet har lejet laden. I den lade har vi fundet et par dyre BMW'er, som man var i gang med afmontere og pakke ned i kasser, så de kunne fragtes ud af landet som reservedele. De personer, der har lejet stedet, eftersøges nu med en international arrestanmodning, siger efterforskningslederen.

Ifølge ham er der tale om meget professionelt virke. Afmonteringsarbejdet i laden er blevet udført med specialværktøj.

En del af politiets efterforskning er koncentreret omkring danske og udenlandske forbindelser til de personer, der i øjeblikket er i politiets søgelys.

- Vi ved hvem der ejer stedet, og vores efterforskning går også ud på at kortlægge forholdet mellem ejeren og de leje-forhold, der har været derude, siger Sønke Iwersen.

Blandt de BMW-modeller, der blev opdaget i laden, var både en X 5 og en 740, og dermed biler, der alt efter stand og årgang koster over en million kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce