Annonce
Tønder

10 deltagere drak sig gennem otte forskellige øl og cider

Deltagerne i lørdagens ølsmagning fik lov at teste smagsløgene med otte forskellige øl og cider. Jeres smagsløg skal vænne sig til den syrlige og tørre smag. Derfor vil I også opleve, at øllet smager bedre, jo længere I når ned i glasset, lød det fra brygmesteren. Foto: Martin Franciere
Lørdag eftermiddag afholdt Vestslesvigsk Bryghus ølsmagning for 10 ølentusiaster i Løgumkloster Forsamlingshus. Nok var der ikke mange deltager, men i takt med at eftermiddagen skred frem, steg humøret markant i den lille festsal.

LØGUMKLOSTER: Til at starte med var der ro på de ni mænd og den enlige kvinde, der lørdag eftermiddag deltog i Vestslesvigsk Bryghus' ølsmagning i Løgumkloster Forsamlingshus. Men i takt med at de 10 deltagere smagte på de ubesmittede - mere herom senere i teksten - øl, steg humøret tilsvarende i det lille festlokale.

For en række af deltagerne, var det første gang, at de skulle smage på flere forskellige øl. For andre var det en gentagelse af tidligere ølsmagninger. Det gjaldt for eksempel for Morten Andresen, der er fast kunde hos Vestslesvigsk Bryghus i Løgumkloster. Men lørdag havde Morten Andresen udsigt til at smage øl, som for ham var helt nye:

- Der er flere, jeg ikke har smagt. Det er jo godt nok.

Annonce

Det er nok til, at I ikke kan køre hjem, men nok til, at I kan gå.

Hans Lautrup Nørgaard, brygmester, Vestslesvigsk Bryghus

Ubesmittet øl

Øllet fra Vestslesvigsk Bryghus bemærker sig ved som tidligere skrevet at være "ubesmittet". Det vil sige, at ølbrygger Hans Lautrup Nørgaard, bruger luften som gæringsakkumulator. Altså ingen tilsat gær til øllet, deraf navnet ubesmittet.

- Det gør øllet syrligt og tørt, da jeg bruger de mikrober, der er i luften. Derfor smager øllet også, som det gør, netop fordi, det er brygget her, forklarer brygmesteren og tilføjede, at lørdagens ølsmagning ville give hver deltager otte deciliter øl - en deciliter for hver øl:

- Det er nok til, at I ikke kan køre hjem, men nok til, at I kan gå.

Efter at have budt deltagerne på en æblecider, som har lagret i en whisky-tønde, blev deltagerne budt på forskellige ølvarianter.

Ølbrygger for sjov

Seks af øllerne var bygget af Hans Lautrup Nørgaard, mens de to sidste - heriblandt cideren - kom fra Ølværket i Esbjerg og fra Hyldals Bryghus i Bække.

Til at skylle de mange smagsvarianter ned, havde hans Lautrup Nørgaard allieret sig med kok Ruben Jacobsen fra Bar Burger. Han bød på lækre snacks, og de faldt bestemt i god jord.

Ved en tilsvarende ølsmagning sidste år deltog 30 ølentusiaster. Hans Lautrup Nørgaard, der underviser i merkantile fag på IBC i Kolding, håbede i sin tid, at han kunne leve af sit mikrobryggeri, hvor han typisk fremstiller 350 halvliters øl ad gangen. Men han har indset, at det ikke er lønsomt.

- Der er ingen penge i mikrobryggeri, men det er vældigt sjovt, konstaterede brygmesteren. Kommentaren fik en af deltagerne til at udbryde:

- Det er da bedre, end at der er penge i mikrobryggeri, og det er vældigt kedeligt.

Hans Lautrup Nørgaard og Ruben Jacobsen vil gentage ølsmagningen i Løgumkloster til april.

Værsgo' og skyl. En deciliter per mand m/k per øl. Det giver varme i kinderne efter en lang eftermiddag. Foto: Martin Franciere
Der blev både duftet, snust, gurglet og drukket i forsamlingshuset lørdag, hvor Vestslesvigsk Bryghus og Bar Burger bød på øl og snacks. Foto: Martin Franciere
Brygmester Hans Lautrup Nørgaard, Vestslesvigsk Bryghus, bød lørdag på smagsprøver på sin kunnen i Løgumkloster Forsamlingshus. Han laver ubesmittet øl brygget uden gær, derfor kan han kun brygge i vinterhalvåret fra efterårsferien til dagstemperaturen når op på 15 grader. Foto: Martin Franciere
Øl og vand? Ja, der stod vandkander på bordet, men det belv mest brugt til at skylle glassene mellem de forskellige øl. Foto: Martin Franciere
Ruben Jacobsen fra Bar Burger stod klar med lækre snacks indimellem smagsprøverne. Han og hans Lautrup Nørgaard gentager smagningen til april. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce