Annonce
Kolding

115 klar til kamp om 25 pladser

De nuværende byrådspolitikere stiller stort set allesammen op igen til valget den 21. november. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Så er stemmesedlen til byrådsvalget den 21. november klar. 12 partier stiller op i Kolding Kommune med tilsammen 123 kandidater. Det er lidt færre end ved valget i 2013.

Kolding: 115 håbefulde borgere i Kolding er klar til at kaste sig ind i valgkampen for at få en af de 25 byrådspladser, der skal besættes ved valget den 21. november.

Det fremgår af kandidatlisten, som netop er godkendt af valgbestyrelsen i Kolding Kommune.

Antallet af kandidater er lidt mindre end ved valget i 2013. Da stillede i alt 123 op. Dengang som nu er mændene i klart overtal, idet der i 2013 var 36 kvinder blandt kandidaterne - denne gang er der 37.

Til gengæld viser erfaringen, at kvinderne kommer forholdsmæssigt stærkere igennem valgkampen end mændene. I det nuværende byråd sidder kvinderne nemlig på 11 af de 25 pladser.

Byrådet

Der er 25 pladser i Kolding Byråd. De fordeler sig således i det nuværende byråd:Venstre: 12, Socialdemokratiet: 6, Dansk Folkeparti: 3, SF: 1, Enhedslisten: 1, Konservative: 1, Radikale: 1

Nye partier

Blandt kandidaterne kan man finde næsten hele det siddende byråd, idet kun tre af de 25 byrådspolitikere ikke genopstiller. Det er Venstres Mette Balsby og byrådsveteranerne Annie Terp Thomsen (S) og Lis Ravn Ebbesen (SF), der har valgt at sige stop.

Også tre partier er væk på 2017-stemmesedlen, idet Vamdrup Lokalliste, Miljøpartiet Fokus og partiet Lavere Skatter og Afgifter er forduftet. I 2013 stillede de op med hver en enkelt kandidat uden at få nogen mandater ud af det.

Til gengæld har tre andre partiet gjort deres indtog med tilsammen 10 kandidater - det er Ny Borgerlige (4), Handicappartiet (1) Alternativet (5).

Kigger man på antallet af kandidater, som hvert parti opstiller, kan man se, at nogle har lettere ved at tiltrække kandidater end andre, og at kun Venstre går all in med kandidater nok til at besætte hele byrådet, hvis den - omend helt utopiske - situation skulle opstå. Venstre stiller med hele 27 kandidater, hvilket er tre flere end ved sidste valg.

Næstflest kandidater repræsenterer Socialdemokratiet, der har 19 navne på listen mod 18 i 2013, mens både Konservative, SF og Dansk Folkeparti ikke har kunnet få så mange til at stille op for sig som sidste gang. K er gået tilbage fra 14 til otte kandidater, DF fra 19 til 12 og SF fra 10 til syv.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Tidligere H&M-topchef i spidsen for hudplejekomet i Kolding: Sådan vil han sikre massiv vækst

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce