Annonce
Esbjerg

120 arbejdspladser sikret: Olieselskab giver vigtig milliardkontrakt til firma i Esbjerg

Administrerende direktør Jesper Høj-Hansen og kollegerne i NorSea Group i Esbjerg har vundet en milliardkontrakt med det franske olieselskab Total. PR-Foto
NorSea har vundet den vigtige basekontrakt i Esbjerg og skal servicere Total de næste 10 år. Den nye kontrakt koncentrerer dermed flere opgaver ved samme leverandør.

Esbjerg: NorSea Group Danmark, tidligere Danbor, har indgået en ny, vigtig aftale med det franske olieselskab Total, som indebærer, at NorSea fra Esbjerg Havn i de næste ti år skal være offshore baseleverandør for Totals olie- og gasaktiviteter i den danske del af Nordsøen.

Basekontrakten sikrer omkring 120 arbejdspladser hos NorSea Group på Esbjerg Havn, hvor selskabet netop har gennemført en omfattende millionrenovering af domicilejendommen House of Offshore Innovation.

Med aftalen forlænger og udbygger Total og NorSea et samarbejde, som går helt tilbage til 1974, hvor det daværende Danbor blev omdrejningspunkt for de væsentlige baseaktiviteter for olieoperatørselskabet i Dansk Undergrunds Consortium (DUC). Gennem årene er der blevet spekuleret i, at Danbor blev begunstiget og automatisk tildelt kontrakten som datterselskab til Totals forløber, Mærsk Olie & Gas, men i 2014 købte norske NorSea Danbor ud af A.P. Møller-Mærsk-koncernen, og for et par år siden overtog Total operatørrollen fra Maersk Oil.

Alligevel har Total nu igen vurderet NorSea Group som mest konkurrencedygtige baseoperatør.

- Med NorSea har vi valgt en veletableret, solid aktør, som samtidig er innovativ og fremsynet. Vi ønsker en omstillingsparat partner, så vi kan være sikre på, at det også er det rette match i fremtiden, siger Rasmus Rozentals, Head of Logistics & Support to Operations, Total E&P Danmark.

- Lange kontrakter er forudsætningen for at etablere et gensidigt partnerskab, som giver den værdi og effektivitet, vi ønsker, tilføjer han.

NorSea Denmark

NorSea Denmark beskæftiger godt 250 medarbejdere i Danmark og England og er en del af NorSea Group med i alt 1.200 medarbejdere fordelt på 19 baser på globalt plan. Hovedaktionær i NorSea Group er den norske Wilhelmsen-koncern med 21.000 medarbejdere i 74 lande.

Et udbygget partnerskab

Kontrakten har en samlet værdi af en milliard kroner i løbet af de næste 10 år og er dermed den største kontrakt i NorSea Denmarks historie. Selskabets administrerende direktør Jesper Høj-Hansen er glad for at have sikret NorSeas base i Esbjerg fast arbejde i mange år frem:

- Vi ser meget frem til at fortsætte og udbygge et stærkt partnerskab. Vi går ydmygt og dedikeret til opgaven, siger Jesper Høj-Hansen.

Han tilskriver NorSeas sikkerhedskultur samt implementering af lean og digitalisering som afgørende faktorer i at sikre kontrakten:

- Vores one-stop-shop koncept har bidraget til at optimere værdikæden på tværs af industrien i en mere effektiv, simpel og sikker retning. Det vil vi fortsat udbygge, når vi nu får ansvar for en større del af Totals baseoperation, siger direktøren.

Med den nye aftale føjes også yderligere dimensioner og opgaver til samarbejdet. I dag leverer NorSea basefunktioner som eksempelvis stevedoring, transport og logistik, tolddeklarering, godshåndtering og forsyning. Med den nye aftale vil NorSea også få til opgave at understøtte Total med yderligere lagerfaciliteter, affaldshåndtering og digitale løsninger.

Annonce

Tillid til leverandør

Den nye kontrakt koncentrerer dermed flere opgaver ved samme leverandør:

- Vores kerneforretning er at finde og producere olie og gas i den danske del af Nordsøen. Vi samarbejder med leverandører, vi kan have tillid til, og som kan understøtte os i den mission med deres specifikke ekspertise, siger Rasmus Rozentals.

Der lægges desuden vægt på, at tilliden – også i tiden efter Danbor og Maersk Oil – er intakt mellem NorSea og Total.

- Det er vigtigt for os at have en leverandør, som formår at løfte en større del af værdikæden, så vi kan simplificere vores operation, siger Totals mand på basen, Head of Supply Base and Lifting Gert Møller Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce