x
Annonce
Vejen

148 lærere til matematikforedrag

Det er rigtig mange år siden, at kuglerammen blev brugt i undervisningen. Nu læres matematikken blandt andet via it og lommeregnere. Onsdag skal kommunens matematiklærere til et inspirerende foredrag om matematik. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Onsdag samles 148 matematiklærere til foredrag med Roger Antonsen fra universitetet i Oslo. Han er blandt andet forsker, forfatter og populærvidenskabelig formidler med en phd i informatik.

Rødding: Billedkunstlærere, håndværks- og designlærere kan hente inspiration på kunstudstillinger og diverse fjernsynsprogrammer. Madkundskabslærere kan også lade sig inspirere af diverse programmer på tv, eller de kan besøge en restaurant, mens dansklærere kan se film, gå i teatret eller i biografen. Så der er rig mulighed for at hente inspiration til flere af folkeskolens fag.

Men hvor ofte har man mulighed for at komme til matematikoplevelse? Det bliver der nu lavet om på, når 148 matematiklærere fra Vejen Kommune onsdag den 19. februar sidst på eftermiddagen møder op til et matematikforedrag i Rødding Centret.

- Vejen Kommune er i midt i et treårigt matematikløft støttet af A. P. Møller Fonden. Det har blandt andet muliggjort, at alle matematiklærere skal høre et matematikforedrag med Roger Antonsen. Matematikfaget har ændret sig, i kraft af blandt andet it og lommeregner. Vi har stadig brug for dygtige matematikere med kompetencer indenfor problemløsning, logisk tænkning, strukturer og mønstre. Det skal dette foredrag være med til at belyse, fortæller Jette Hildebrandt Andersen, der er udviklingskonsulent Dagtilbud & Skole.

Roger Antonsen er en erfaren, energisk foredragsholder, og han har tryllebundet publikum over hele verden med inspirerende og underholdende foredrag. Roger Antonsen kan lide at udfordre mennesker til at tænke anderledes og udforske perspektiver indenfor en række forskellige temaer fra matematikken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce