Annonce
112

15-årig dømt for at slå og sparke sin ekskæreste i skoletiden: - Hun gjorde mig meget jaloux

Den 15-årige blev holdt tilbage af en klassekammerat på Marielundskolen, som i forbindelse med noget tumult også slog sig under episoden og mandag skulle vidne i Retten i Kolding. Foto: Søren Gylling
Det koster en 15-årig dreng 40 dages betinget fængsel, at han i oktober sidste år slog og sparkede sin ekskæreste, mens de to var i skole. - Selvom det skete på en skole, er det stadig vold, mindede dommer Anne Mikkelsen den 15-årige om.

Kolding: I stedet for at tilbringe mandagen i skolen, tilbragte en 15-årig dreng fra Kolding det meste af mandag eftermiddag på anklagebænken i Retten i Kolding.

Den 15-årige var nemlig tiltalt for vold mod en klassekammerat, som han tidligere har været kæreste med. Episoden fandt sted den 22. oktober sidste år, og den 15-årige forklarede, at han og ekskæresten gik fra hinanden den dag.

- Vi havde været på tur til Horsens Statsfængsel, og vi havde drillet hinanden på hele turen. Det gjorde vi altid. Så kedede vi os ikke. I bussen på vej hjem slog hun (ekskæresten, red.) op med mig. Det gjorde mig ikke noget, for nogle gange sagde hun det for at få ro og fred. Så det måtte hun gerne sige, sagde den 15-årige.

Annonce

Ungdomskriminalitetsnævnet

Ungdomskriminalitetsnævnet er et uafhængigt nævn, som arbejder med at forebygge ungdomskriminalitet ved at fastlægge målrettede og individuelle forebyggende indsatser for kriminalitetstruede børn og unge i alderen 10-17 år.

Indsatserne bliver fastlagt og gennemført ud fra en vurdering af, hvad der er bedst for barnet eller den unge. Det sker i dialog med både barnet eller den unge og familien.

Nævnet blev oprettet ved indgangen til 2019.

Blev jaloux

De to går på Marielundskolen, som er en skole for børn, der har sociale og personlige udfordringer. Nogle af eleverne har desuden tendens til at være udadreagerende.

Den 15-årige forklarede, at han og ekskæresten fulgtes fra bussen og ind på skolen, selvom de havde slået op. Han forklarede, at ekskæresten blev ved med at daske til ham, og nogle gange ramte hun ham i mellemgulvet, så han mistede en smule af pusten.

- Hun blev ved, og jeg var irriteret oppe i hovedet. Hun begyndte at prøve at gøre mig jaloux ved at gå hen til en anden dreng. Jeg er meget jaloux. Jeg tog fat i hende ved halsen i et millisekund og skubbede hende, så hun væltede. Og så sparkede jeg hende på overkroppen, mens hun lå ned, sagde den 15-årige, der også slog hende i ansigtet med en knytnæve, inden han blev stoppet af en klassekammerat, og ekskæresten blev låst inde i et klasselokale.

Ønsker, han bliver glad

Ekskæresten forklarede til Retten i Kolding, at hun på hele turen havde irriteret og drillet den 15-årige, inden han til sidst fik for meget og angreb hende. Hun forklarede blandt andet, at den 15-årige havde grebet fat om hende, og at hun var blevet sparket, mens hun lå ned.

Alligevel har hun forsøgt at få politiet til at droppe tiltalen mod den 15-årige. Men sagen blev anmeldt af Kolding Kommune.

- Jeg ved godt, det er en en skidt ting, han har gjort. Men det går ud over hans liv bagefter. Det ønsker jeg ikke for ham. Jeg ønsker bare, han får et godt liv og bliver glad, sagde ekskæresten.

Ekskæresten har ingen mén, men var efterfølgende to gange på sygehuset, blandt andet fordi hun viste tegn på hjernerystelse.

Dommen

Men trods ekskærestens barmhjertighed endte den 15-årige med at få en plet på straffeattesten.

Den 15-årige blev således idømt 40 dages betinget fængsel, som han skal afsone, hvis han begår noget strafbart inden for det næste år. Samtidig skal Ungdomskriminalitetsnævnet afgøre, hvad der skal ske med den 15-årige for, at han kan komme på rette vej.

- Selvom I er unge, og det er sket på en skole, så er det, du har gjort, vold, og det bliver man altså straffet for, sagde dommer Anne Mikkelsen, da hun afsagde dom.

Den 15-årige modtog dommen.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce