Annonce
Esbjerg

17,9 mio. kr. og nye medarbejdere skal sikre vandløbene i Esbjerg Kommune

I kommunens nye budgetforlig er der afsat stort millionbeløb til arbejdet med at forny samtlige vandløbsregulativer i Esbjerg Kommune. Foto: Chresten Bergh
Nyt budgetforlig giver 17,9 mio. kr. til kommunens vandløb, der blandt andet skal gå til opdatering af forældede regulativer og ansættelse af nye medarbejdere. Udvalgsformand forklarer, at man har lyttet til ønsker fra borgere og lodsejere, og også Mølledammen i Ribe og Kongeåkomitéen er blevet tilgodeset i budgettet.

Esbjerg Kommune: Politikerne på Rådhuset i Esbjerg må have indset, at kommunens 825 kilometer vandløb trænger til et grundigt eftersyn, for i det nye budgetforlig er det afsat hele 17,9 mio. kr. til arbejdet, mens der yderligere er givet 645.000 kr. til en videreudvikling af Kongeåkomitéen.

Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V) forklarer, at størstedelen af midlerne skal bruges til regulativtilpasning, og deraf kan følge, at der kan komme øgede udgifter til vedligehold af de enkelte vandløb.


Annonce

Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte fem-seks personer, der vil arbejde med opdateringerne over de kommende syv-otte år.

Søren Heide Lambertsen


- Det er alle kommunens vandløbsregulativer, vi nu vil gå igennem. Pengene skal blandt andet bruges til at ansætte fem-seks personer, der vil arbejde med opdateringerne over de kommende syv-otte år. Vi har lyttet til borgere og lodsejere, vi har haft en god dialog med blandt andet Sydvestjysk Landboforening og vi har valgt at ansætte personale, så vi har kompetencerne i huset. Det synes vi giver god mening, når arbejdet vil foregå over så mange år, og der er så mange regulativer involveret.

Forældede

Søren Heide Lambertsen mener ikke, at det store beløb skal ses som et udtryk for, at man tidligere ikke har overholdt regulativerne, og dermed indrømmer at have lavet fejl. JydskeVestkysten har siden fredagens budgetforlig været i kontakt med lodsejere, der, selv om de er tilfredse med det øgede fokus på regulativerne, undrer sig over, hvorfor man giver et så stort beløb, hvis miljøforvaltningen ikke mener man har gjort noget forkert.

Rapport

I maj måned fastslog en rapport fra konsulentfirmaet Rambøll, at Esbjerg Kommune vedligeholdt vandløb efter reglerne, men at der skal skabes en fælles linje om vandløbenes mange regulativer. 

Rapporten blev bestilt af kommunens direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, efter en intern undersøgelse havde afsløret, at 19 vandløbsstrækninger ikke var blevet vedligeholdt.

- Mange af regulativerne er forældede og trænger til en opdatering. De er svære at læse og vanskelige at fortolke, og målet er, at alle regulativer bliver en del af en elektronisk database, hvor de bliver på et sprog, der er lettere at fortolke, siger Søren Heide Lambertsen, der ikke ønsker at udtale sig om, om der er vandløb i kommunen, der særligt trænger til en opgradering.

- Vi kommer til at selektere mellem, hvor vi går i gang først ud fra, hvor forvaltningen synes det giver mest mening, siger han.

Annonce

Kongeåkomitéen

Også Kongeåen blev en del af fredagens budgetforlig. I forbindelse med de senere års oversvømmelser langs især den vestligste del af Kongeåen, er der etableret et samarbejde mellem Esbjerg, Kolding og Vejen Kommuner, fordi vandet kommer fra både Kolding og Vejen.

Dette arbejde sker i Kongeåkomitéen, hvor Karen Sandrini (S) og Kurt Bjerrum (V) fra Plan & Miljøudvalget er Esbjerg Kommunes repræsentanter.

- De afsatte midler skal være med til at sikre et øget samarbejde mellem de tre kommuner, siger Søren Heide Lambertsen, der også ser en hurtigere vej til handling i Ribe, idet der i budgettet er afsat 400.000 kr. til grødeskæring i byens omdiskuterede Mølledam.

- Nu er pengene afsat, så får vi lov, kan vi gå igang med det samme uden at skulle vente på, at det bliver en budgetsag, siger han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Stemmeslugeren Vallø pusler med planer om borgergruppe for udvikling af indre by: - I har ikke hørt det sidste fra mig

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce