Annonce
Sønderborg

Teenager nægter voldtægt af 72-årig mand: - Jeg er i hvert fald ikke til mænd

Retten i Sønderborg benhandler i disse dage en bizar retssag om voldtægt af en 72-årig mand. Arkivfoto
En bizar retssag kører ved Retten i Sønderborg. Tiltalen lyder på voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Sønderborg: En 18-årig mand kunne slet ikke genkende de alvorlige anklager, som blev læst op på førstedagen af en bizar domsmandssag ved Retten i Sønderborg.

Anklager Stinne Ørving Jensen præsenterede den unge mand for et anklageskrift med fire kriminelle forhold, hvor især to af forholdene ikke er hverdagskost. Den unge mand - han var på det tidspunkt 17 år - er anklaget for voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje og til dels forsøg herpå mod en 72-årig mentalt retarderet mand i et bofællesskab på Dybbøl-siden.

Ifølge anklageskriftet skete det den 29. juni cirka klokken 07.20 i den ældre mands lejlighed, hvor den 17-årige tiltvang sig analt samleje, efter han havde udført oralsex på den ældre mand. Den unge mand forlangte det samme, men det nægtede den ældre mand.

Anklageren ville høre den unge mand, om han havde relationer til den 72-årige. Han fik vist et billede af manden.

- Det er mærkeligt. Jeg kender ham ikke, bedyrede den 18-årige.

Anklageren konfronterede ham med en undersøgelse af den 72-årige, hvor der var fundet sædvæske ved baller og endetarm. Der er lavet en DNA-profil, som passer på den 18-årige mere end en million gange sandsynligt end på en tilfældig anden person i den danske befolkning.

- Jeg er i hvert fald ikke til mænd. Kun til piger, kom det prompte fra den 18-årige.

Annonce

Jeg er i hvert fald ikke til mænd. Kun til piger!

18-årig mand anklaget for voldtægt af en 72-årig mand

Besøgte værtshuse

Han forklarede, at han om natten havde besøgt flere værtshuse i midtbyen og var gået hjem, da værtshusene lukkede klokken 05.00.

- Jeg har ikke været inde i bygningen med bofællesskabet, men gik direkte hjem.

Han bor i en lejlighed sammen med sin far 300 meter fra bofælleskabet.

- Jeg kom hjem ved seks-tiden, spiste og gik i seng. Jeg vågnede om eftermiddagen med hovedpine, var meldingen fra den 18-årige.

Han havde været beruset, men kunne huske, hvad han havde lavet.

Han har for et par år siden besøgt en person i bofællesskabet og en gang forsøgt at skyde genvej gennem området. Da blev han bortvist.

Hverken pressens repræsentant eller tilhørerne fik lov til at høre forklaringen fra den 72-årige. Bistandsadvokat Lone Adolphsen begærede dørlukning under afhøringen den ældre mand. Det var en times afhøring på video.

Den 18-årige nægtede også et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Efter de seksuelle udskejelser vendte han kort efter tilbage og angreb den 72-årige med en tøjklemme eller en lignende spids genstand og stak ham flere gange på halsen og i skulderen.

En øjenlæge blev afhørt som vidne, og det kunne tyde på, at den 72-årige ikke har genkendt den 18-årige. Øjenlægen kunne bekræfte, at den 72-årige havde en genetisk øjensygdom, mens en rets-genetiker forklarede om DNA-profilen på den 18-årige efter fundet af sædvæske på den ældre mands underkrop og underbukser.

Retssagen fortsætter torsdag med dokumentation, procedure og votering.

Sagen kort

Den 18-årige er anklaget for fire forhold:

1. Voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje.

2. Legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

3. Overtrædelse af loven om euforiserende stoffer - en cannabisplante i stuen.

4. Trusler mod en anden ung mand i december 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce