Annonce
Kolding

20-årig dømt for uagtsomt manddrab på ung lastbilchauffør: Vidner så den 20-årige trække over i modsatte vejbane

Anette Grau var lastbilchauffør, men døde i en bilulykke på Seggelund Hovedvej i Christiansfeld. Den 20-årige, der kørte frontalt ind i Anette Grau, blev idømt 20 dagbøder. Arkivfoto: ITD/Lasse Hyldager
En 20-årige kvinde blev fredag dømt for uagtsomt manddrab, efter hun sidste sommer kørte frontalt ind i 24-årige Anette Grau, der døde i ulykken, som skete på Seggelund Hovedvej.

Christiansfeld: En 20-årig kvinde fra Haderslev er blevet dømt for uagtsomt manddrab efter den ulykke på Seggelund Hovedvej, der den 2. juli sidste år kostede 24-årige Anette Grau livet.

Ulykken skete om aftenen omkring klokken 20.35, da den 20-årige kørte frontalt ind i Anette Grau. Den dømte forklarede til Retten i Kolding, at hun var på vej på natarbejde på Arla i Christiansfeld, da hun kom kørende ad Seggelund Hovedvej.

Den 20-årige fortalte, at hun ikke længere kunne huske, hvad der var sket. Det sidste, hun husker inden ulykken, er, at hun så et skilt ved Seggelund Cafeteria fire-fem kilometer før uheldsstedet.

Annonce


Jeg så ikke en manøvre, man ville lave, hvis man skulle lave en overhaling. Det lignede, hun var ude og kigge, om der var plads. Det var bare som om, at bilen ikke kom på plads igen

Vidne til ulykken


Det næste, den 20-årige kan huske, er, at hun vågnede i siden af vejen, og at hele hendes krop gjorde ondt.

- Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt var ude at kigge, om jeg kunne overhale. Jeg så på uret og kunne se, at jeg havde god tid, så jeg lagde mig ind igen og tænkte, at der ikke var nogen grund til at risikere noget, sagde den 20-årige fredag i retten.

Idømt dagbøder

Retten slog fast, at den 20-årige var skyldig i ulykken efter at have hørt vidner forklare, at de havde set den 20-årige trække over i den modsatte vejbane, hvor Anette Grau kom kørende.

- Der kom tre modkørende biler, og den bagerste trak ud i vores bane. Jeg kan ikke vide, om det var for at se, om der var plads. Så sker der et frontalt sammenstød, sagde et vidne, der havde kørt i bilen bag Anette Grau.

- Jeg så ikke en manøvre, man ville lave, hvis man skulle lave en overhaling. Det lignede, hun var ude og kigge, om der var plads. Det var bare som om, at bilen ikke kom på plads igen, fortsatte han.

En mand, der kørte foran den 20-årige den pågældende aften, havde i bakspejlet lagt mærke til, at den 20-årige tre gange havde trukket ud for at se, om der var plads til en overhaling, lige som en bilinspektør også slog fast, at ulykken var sket i Anette Graus side af vejen.

Retten idømte den 20-årige 20 dagbøder på 500 kroner, hvilket er normal praksis i sager om uagtsomt manddrab. Den 20-årige skulle desuden aflevere sit kørekort og må ikke køre bil, før hun har været til en ny køreprøve. Den 20-årige risikerer desuden at skulle betale erstatning på over en million.

Den dømte modtog dommen straks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce