Annonce
Esbjerg

22 medarbejdere berøres: Ribes ældste virksomhed lukker

Der var smil på læben, da den store engelske radiatorproducent, Stelrad Radiator Group i oktober 2018 overtog Ribe Jernindustri. Her fra venstre Kevin Wooley, HR-chef, direktør Chris Humpreys samt virksomhedens danske direktør, Jesper Friis. Nu lukker Ribes ældste virksomhed så helt for al produktion og salg i Ribe. Arkivfoto: Ole Maass.
Ribe Jernindustri, som blev grundlagt i 1848, og som nu hedder Hudevad Radiator Design A/S, lukker den sidste del af fabrikken i Ribe og flytter produktionen til Newcastle i England.

RIBE: Ribes ældste industrivirksomhed, der kendes som Ribe Jernindustri, men nu officielt hedder Hudevad Radiator Design A/S, lukker og slukker med udgangen af juli måned i år. Lukningen forventes at berøre tyve timelønnede medarbejdere samt to funktionærer. Produktionen flyttes til Newcastle i Nordengland.

Virksomheden forlader dermed Ribe, men direktør Jesper Friis oplyser, at virksomheden ikke forlader Danmark.

- Vi skal finde en ny lokation tæt på motorvejsnettet, og det bliver enten i Kolding- eller Vejen-området. Her skal vi have plads til 16 funktionærer, som er sælgere og rådgivere samt fire-fem medarbejdere, som skal arbejde på lageret samtidig med, at vi opretholder en lille produktion, oplyser Jesper Friis, direktør for Hudevad Radiator Design A/S.

Det er halvandet år siden den store engelske radiatorproducent, Stelrad Radiator Group, overtog virksomheden i Ribe, som i årene forinden havde været igennem adskillige kriser med truende lukning og konkurs. Da den engelske virksomhed i oktober 2018 overtog Ribe Jernindustri var der 43 medarbejdere tilbage i virksomheden i Ribe.

Nu lukker virksomheden så helt, og formanden for 3F Kongeåen, Bjarne Jacobsen, som organiserer de fleste af de tyve timelønnede medarbejdere, som berøres af lukningen, er trist, men ikke overrasket.

Annonce

600 ansatte

I 1973, da Ribe Jernstøberi ændrede navn til Ribe Jernindustri, havde virksomheden ikke færre end 600 ansatte. Det tal faldt gradvist gennem årene. I foråret 2013 var der 120 medarbejdere tilbage, og da virksomheden gik konkurs i oktober 2018 var der 43 medarbejdere tilbage på virksomheden i Ribe.

Den vej vinden blæste

- Vi har kunnet se, at vinden blæste den vej, og vi har jo vidst i lang tid, at jernindustriens grund skal bruges til det kommende store projekt med boliger og forretninger. Men selvfølgelig havde vi håbet på, at virksomheden ville forblive et andet sted i Ribe i industrikvarteret, siger 3F-formanden.

Jesper Friis, direktør for Hudevad Radiator Design siger, at man vil hjælpe de berørte medarbejdere.

- Vi har kompetente og dedikerede medarbejdere i Ribe, og vi ønsker naturligvis, at alle får en så gnidningsløs overgangsperiode som muligt. Vi vil sikre, at alle ansatte, der er berørt af lukningen, behandles respektfuldt og retfærdigt, og vil blive tilbudt al den støtte de har brug for under denne proces, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce