Annonce
Kolding

Louise blev stukket med kniv og skubbet ud fra første sal: Nu har familien startet en indsamling

Umiddelbart efter drabsforsøget var Louise Thagaard, som kan ses på billedet her, i livsfare. Men hun er igen uden for livsfare, har pigens mor oplyst til JydskeVestkysten. Privatfoto
Moren til det 26-årige offer for drabsforsøg fortæller, at indsamlingen skal være med til at forsøde offerets liv, når hun kommer ud fra hospitalet.

Kolding: Et familiemedlem har i samarbejde med moren til den 26-årige Louise Thagaard, der i starten af september blev stukket adskillige gange med en kniv og skubbet ud gennem et vindue fra første sal på Skovvejen, oprettet en indsamling til fordel for kvinden.

Det oplyser Louise Thagaards mor, Anne Thagaard.

Moren fortæller, at indsamlingen er blevet startet med det formål at kunne forsøde tilværelsen for Louise og hendes datter, når hun bliver udskrevet fra hospitalet. Samtidig understreger hun, at indsamlingen er fuldt lovlig og oprettet med hjælp fra både bank og advokat.

Anne Thagaard har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at hendes datter står over for flere operationer. Hun har blandt andet fortalt, at hendes bækken blev ødelagt, og at hun også havde brækket kæben.

Annonce

Indsamlingen

  • Hvis du har lyst til at donere penge kan du gøre det på:
  • Kontonummer 9740-0005130077 eller
  • MobilePay på 60245215.

Skubbet ud fra første sal

Louise Thagaard blev først på aftenen den 2. september overfaldet af tre afghanske mænd. Ifølge sigtelsen mod mændene har de stukket hende adskillige gange i nakken, maven, halsen og ryggen. Herefter skulle de have skubbet hende ud fra hendes lejlighed på første sal i Skovvejen.

Mændene blev anholdt samme aften og fremstillet i grundlovsforhør dagen efter. Her blev to af dem varetægtsfængslet, mens den tredje blev løsladt. Den ene af de to varetægtsfængslede er siden blevet løsladt, men sigtelsen mod ham er opretholdt. Det vil sige, at manden forsat er under mistanke for at have været medvirkende til overfaldet, men er blevet sat på fri fod.

Den løsladte er angiveligt kvindens tidligere kæreste, med hvem hun også har et barn. Barnet var i lejligheden under episoden, men blev efterfølgende overdraget til de sociale myndigheder.

Politiet har ikke ønsket at oplyse, om man siden har været i stand til at afhøre Louise Thagaard om forløbet inde i lejligheden. Grundlovsforhøret, hvor mændene blev fremstillet, foregik desuden bag lukkede døre, og det har derfor ikke været muligt at høre mændenes forklaringer.

Louise Thagaard blev først på aftenen den 2. september overfaldet af tre udenlandske mænd. Ifølge sigtelsen mod mændene har de stukket hende adskillige gange i nakken, maven, halsen og ryggen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];