Annonce
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Onsdag lå der blomster foran opgangen på Knud Hansens Vej, hvor en 31-årig kvinde, der var gravid i 22. uge, mandag blev dræbt. Hendes tidligere sambo erkendte onsdag, at han havde forvoldt hendes død, men han tog ikke stilling til, om det var drab. To veninder havde skrevet en besked til den dræbte: "Kære elskede veninde. Ord kan ikke beskrive sorgen og tabet. Himlen er blevet to sjæle rigere. Vi savner dig". Foto: Lena Juul
En 31-årige mand har i et grundlovsforhør onsdag formiddag erkendt, at han har forvoldt døden for en 31-årig kvinde på Knud Hansens Vej. Kvinden, der var gravid i 22. uge, har tidligere boet sammen med manden.

Kolding: Den 31-årige mand, der mandag klokken 04.10 blev anholdt for et drab på en 31-årig kvinde på Knud Hansens Vej, har ved et grundlovsforhør onsdag erkendt, at han dræbte kvinden, der var gravid i 22. uge.

Under grundlovsforhøret lød det fra anklagemyndigheden, at der er oplysninger om, at mand er "psykisk ustabil".

Den dræbte og sigtede har tidligere boet sammen i en boligblok på Knud Hansens Vej, og på navneskiltet står begge navne fortsat.

- Min klient erkender, at han forvoldte hendes død. Der er ikke taget stilling til sigtelsen om manddrab, og derudover kan jeg tilføje, at min klient ikke ønsker at afgive forklaring, lød det fra forsvarsadvokat Carsten Hove.

Allerede mandag blev manden varetægtsfængslet fire uger in absentia, altså uden at være til stede ved grundlovsforhøret. Manden var efter en operation ikke i stand til at møde i retten, men tirsdag over middag blev han udskrevet fra sygehuset.

Annonce

Lukkede døre

Manden er sigtet for med adskillige knivstik at have dræbt den 31-årige kvinde. Den sigtede mødte onsdag frem i retten iført sygehustøj for at høre sigtelsen. Efter den sigtede gennem sin advokat erkendte, at han havde forvoldt kvindens død, valgte retten at lukke dørene for offentligheden.


Min klient erkender, at han forvoldte hendes død. Der er ikke taget stilling til sigtelsen om manddrab, og derudover kan jeg tilføje, at min klient ikke ønsker at afgive forklaring.

Carsten Hove, forsvarsadvokat


Hvorfor manden har været opereret og indlagt, fremgik ikke af den åbne del af retsmøde, ligesom der heller ikke kom oplysninger frem om, hvem der er far til det ufødte barn.

Den 31-årig mand, der er sigtet for drabet på en 31-årige kvinde på Knud Hansens Vej den 10 . august, erkendte på et grundlovforhøs onsdag, at han har forvoldt kvindens død. Arkivfoto: Søren Gylling

Anklageren ønskede, at dommeren lukkede dørene og henviste til, at efterforskningen fortsat er på et meget tidligt stadig, og at den sigtede ikke har afgivet forklaring til hverken politiet eller retten.

Samtidig har  den dræbte og sigtede "en nær relation", lød det fra anklager Tobias Engby, hvorfor afhøringer af vidner vil være afgørende. Samtidig forklarede anklageren, at der er oplysninger om, at sigtede er psykisk ustabil. Forsvareren protesterede ikke mod dørlukningen.

Dommeren valgte at følge anklagerens begæring om at lukke døren af hensyn til efterforskningen.  Dommeren henviste til, at sagen er i et tidligt stadie, og at sigtede ikke har afgivet forklaring, og samtidig henviste dommeren til, at den sigtede muligvis er uligevægtig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce