Annonce
Erhverv

3F Vejle skælder ud: 'Vejle Kommune er med i løndumping - de ansatte mister over 4000 kroner om måneden'

Der blev udtrykt sympati med de strejkende sygeplejersker på generalforsamlingen i 3F Vejle, hvor formanden også varslede, at der ville blive holdt nøje øje med udviklingen i den kommunale rengøring, når opgaven til august overgår til sjællandske Renell A/S. Foto: Martin Jensen
Nyt udbud betyder 4000 kroner mindre om måneden til de ansatte, lød det på 3F-generalforsamlingen, der udtrykte sympati med de strejkende sygeplejersker.

Vejle: - Jeg er meget bekymret for de kommende ansattes vilkår, og kommunen bør være meget bekymret for sin rengøring de kommende år.

Sådan lød det fra 3F Vejle-formand Martin Jensen om resultatet af Vejle Kommunes licitation på rengøringsområdet, da afdelingen forleden holdt generalforsamling.

Som omtalt i Vejle Amts Folkeblad blev licitationen vundet af sjællandske Renell A/S, hvis bud var flere millioner kroner under de øvrige bydere på den syv år lange kontrakt.

Annonce

Ifølge 3F-formanden betyder udbudsresultatet, at en serviceassistent med en arbejdsuge på 37 timer vil få 4000 kroner mindre udbetalt om måneden end under den nuværende aftale.

- Ja, I hørte rigtigt - over 4000 kroner om måneden. Med anciennitet bliver forskellen bare større og større. Det er løndumping for skattekroner - i vores egen kommune. Derudover er firmaet kendt for at bruge underentreprenører, og Fagbladet har skrevet om horribelt lave lønninger typisk til rumænske ansatte - helt ned til 3700 kroner om måneden. Vi skal i hvert fald holde meget øje med det her den kommende tid fra 1. august, hvor firmaet overtager rengøringen, lød det i formandsberetningen.


Ja, I hørte rigtigt - over 4000 kroner om måneden. Med anciennitet bliver forskellen bare større og større. Det er løndumping for skattekroner - i vores egen kommune.

Martin Jensen, 3F


Sympati med sygeplejersker

3F Vejle anbefalede sine omkring 5000 medlemmer at stemme ja til de offentlige overenskomster.

De blev valgt

  • På generalforsamlingen var der genvalg til afdelings-næstformand Svend-Aage Hansen, gruppeformand Henning L. Troelsen og gruppe-næstformænd Mogens Ringive og Heinz Dahl.
  • Til bestyrelserne var der genvalg til Heinz Dahl, Thomas Jacobsen og Stefan Fyhn Gregersen, Peter Andersen og Kim Jensen samt Thomas Bernhardt og Steffen Nyland Jensen. Der var desuden nyvalg af Finn Barløse.

Alligevel var der sympati-tilsagn til de sygeplejersker, som er i strejke efter i to omgange at have afvist forhandlingsresultaterne.

- Vi bakker herfra 3F Vejle fuldt op omkring sygeplejerskernes kamp for at få ligeløn med andre gruppe med samme uddannelsesbaggrund og for at fjernet tjenestemandsreformen, som trådte i kraft i 1969. Vi lever i 2021 og den tid, hvor der eksisterede kvinde- og mandefag er forbi, lød det fra formanden, der også kom ind på nogle af afdelingens kampe i det forgangne år.

Blandt andet i Haverne i Jelling, hvor afdelingen i juni varslede konflikt mod et litauisk firma, der aflønnede ansatte med lønninger på 51 kroner i timer samt i Tirsbæk Bakker, hvor et firma fra Daugaard udførte arbejde for Huscompagniet A/S ved hjælp af polske medarbejdere, der fik 45 kroner i timen.

De to konflikter endte med, at det litauiske firma meddelte, at man ikke længere ville operere i Danmark, og med at Huscompagniet fyrede Daugaard-firmaet, som efterfølgende blev erklæret konkurs.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Haderslev

Da Eric kom rullede i sin nye Tesla blev naboen nysgerrig: Nyt partnerskab indgået over hækken

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Tønder For abonnenter

Flugten fra Venstre fortsætter: - Jeg er af den klare overbevisning, at der er aftaler, der ikke er blevet overholdt

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce