Annonce
Kolding

40.000 spejdere uden kontanter betaler med løsning fra Kolding-virksomhed

Når 40.000 spejdere til sommer tjekker ind på deres årlige sommerlejr, Spejdernes Lejr 2017, bliver det helt uden kontanter i lommen. Spejdernes Lejr har indgået en aftale med Kolding-firmaet Pay4it, som skal sørge for de kontantløse betalinger. Arkivfoto: Jon Kristensen

Spejderne, der deltager i Spejdernes Lejr, behøver ikke have pung med, når de er på sommerens store spejderlejr i Sønderborg

Annonce

Kolding: Når 40.000 spejdere til sommer mødes i Sønderborg til Spejdernes Lejr, kan de godt lade pungen blive hjemme i den uge, hvor de laver mad og bål. Det er Kolding-virksomheden Pay4it, der har ansvaret for, at de mange spejderne kan betale for is i madboderne hele ugen.

- I stedet for kontanter får de oprettet en digital "pung", som bliver koblet sammen med et armbånd. Så fylder du penge på armbåndet, og når du scanner armbåndet, så bliver pengene trukket, siger direktør Peter Lykke Rasmussen.

Løsningen er udviklet til betalinger på skoler og institutioner, hvor man ikke ønsker kontanter, og når Spejdernes Lejr ruller, skal alle deltagere have et armbånd, hvor forældrene på forhånd kan fylde penge på kontoen.

- Forældre kan hjemmefra sætte nogle begrænsninger på forbruget. Tag for eksempel en dreng på 10 år. Det kan være, at forældre synes, at drenge skal bruge maksimum 20 kroner om dagen. Når lejren er færdig bliver penge, der er ikke er brugt, ført tilbage, siger Peter Lykke Rasmussen.

Kort om Pay4it

Pay4it udviklinger software og tilhørende hardware til håndtering af kontantfrie betalingsløsninger.Virksomheden tilbyder betalingsløsninger til en række områder indenfor den offentlige og private sektor, med Mobilepay, SMS betaling, kreditkort og Wallet-betalinger.

De primære betalingsløsninger henvender sig til skoler, kantiner, plejehjem, handicap-området og bosteder, hvor håndtering af kontanter er en udfordring.

Annonce

En stor fordel

Pay4it har også indgået en aftale med handelsforeningen i Sønderborg om, at butikkerne kan få opstillet en scanner i butikkerne, så spejderne kan bruge armbåndet i byens butikker. Den type transaktioner kræver, at Pay4it er godkendt af Finanstilsynet.

Hvad er fordelen?

- Den store fordel er, at deltagerne slipper for at have kontanter. Der er heller ikke noget svind, fordi penge skal samles ind og tælles op og sendes frem og tilbage. Alt foregår elektronisk. Det gør det også meget nemmere at håndtere for lederne. Nu kan børnene selv styre det hele. Og lad os sige, at det begynder at regne, og deltagere har brug for et par gummistøvler, så kan forældrene bare sætte maksimumbeløbet op, og barnet kan selv købe et par gummistøvler, og pengene står på kontoen med det samme, siger Peter Lykke Rasmussen.

Man forventer, at der kommer mindst 40.000 spejdere fra ind- og udland, og de bliver alle registreret i systemet og udleveret et armbånd.

Lejren er en åben lejr, og der forventes 50.000 gæster. Alle gæster skal købe et gæstekort som bruges som betaling på lejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce