Annonce
Erhverv 112

40 ansatte har fået en fyreseddel hos specialist i butiksinventar: Alle ansatte går ned i løn

Riis Retail, der designer og sælger butiksinventar, har fyret 40 ansatte, mens andre medarbejdere bliver sendt med lønkompensation, og alle ansatte går ned i løn. Foto: Søren Gylling
Riis Retail, der designer og sælger butiksinventar over hele verden, har fyret 40 ansatte ud af 130 ansatte i Kolding. Derudover vil en del blive sendt hjem med lønkompensation, og samtidig går alle ansatte ned i løn. Lønkompensation og lønnedgang skal hjælpe med at bevare arbejdspladser, lyder det fra direktør Kristian Riis.

Kolding: Ordrerne bliver annulleret i bunker og fremtidsudsigterne for, hvornår butikkerne over hele verden igen er klar til at investere i nyt inventar, er meget usikre. Det betyder, at Riis Retail har fyret 40 ansatte i Kolding.

Virksomheden sælger blandt andet butiksinventar i hele verden til store kæder som blandt andet Joe & The Juice og en række af tøjkæderne i Bestseller-koncernen.

- Riis Retail lever af at designe og bygge butikker, cafeer, hoteller og kontorlandskaber, og på grund af den her situation med covid-19 oplever vi, at kunderne lukker ned på ubestemt tid. Vi oplever lige nu, at 60 procent af vores ordrebeholdning er sat på hold eller annulleret, fortæller Kristian Riis, der er administrerende direktør i familievirksomheden, som han ejer sammen med sin søster.

Familievirksomheden beskæftiger samlet 200 ansatte i hele verden, og havde i seneste offentliggjorte regnskab en omsætning på 333 millioner kroner og et overskud på 9,8 millioner kroner. 130 af de ansatte arbejder i Kolding, og fyringerne rammer både timelønnede og funktionærer, der sidder på Gejlhavegård.

Vi oplever lige nu, at 60 procent af vores ordrebeholdning er sat på hold eller annulleret.

Kristian Riis, administrerende direktør og medejer af Riis Retail.

Annonce

Redning af arbejdspladser

Virksomheden har også planer om at sende medarbejdere hjem med lønkompensation, men direktøren har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, hvor mange der bliver sendt hjem. Derudover er alle medarbejderne sat ned i løn, men direktøren ønsker ikke at oplyse hvor meget.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt for at bevare viden og arbejdspladser, men med så stor nedgang i aktiviteterne er vi desværre nødt til at sige farvel til mange passionerede og loyale medarbejdere. Vi vil gerne tage et socialt ansvar, og derfor har vi også tænkt os at bruge hjælpepakkerne fra staten, og det hjælper med at bevare arbejdspladser. Jeg synes, der er grund til at anerkende de initiativer, som regeringen har taget for at redde arbejdspladser. Det er også i det lys, man skal se lønnedgangen. Det handler om, at vi kan bevare arbejdspladser, siger Kristian Riis.

Foreløbig bliver der holdt gang i produktionen i på Jernet i Kolding.

- Det er umuligt at sige, hvornår corona slipper taget i vores virksomhed, og hvordan det påvirker de forskellige lande, hvor vi opererer. Men der er ikke tvivl om, at vores kunder har brug for noget tid, så deres økonomi kan rette sig, siger Kristian Riis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce