Annonce
Sport

41-årig mor klar til femte OL

SVØMNING: Tessa Grace har verdens sejeste mor. Det ved hun bare ikke endnu. Den toårige pige sad ganske vist på sin mors arm midt i al postyret og vinkede med en buket blomster, men hvad det hele gik ud på, fangede det lille blonde hoved ikke.

Det kan da også være lidt svært at forstå – og ikke kun for en toårig.

For den 41-årige svømmer Dara Torres gjorde ikke blot comeback ved de netop overståede OL-udtagelsesmesterskaber i USA. Hun vandt både 50 og 100 meter crawl – forbedrede sågar den amerikanske rekord to gange på den korte distance – og er dermed klar til sit femte OL.

To gange har hun ellers stoppet karrieren, og anden gang var der vist ingen, der troede på, at hun ville vende tilbage. Hun havde trods alt ikke været med ved OL i Athen i 2004, Tessa Grace var kommet til verden, og 40 års fødselsdagen blevet fejret.

Allerede i august i fjor gav Torres imidlertid et praj om, hvad der var i vente. Ved de amerikanske mesterskaber svømmede hun sin bedste tid nogensinde i 100 meter crawl – 26 år efter hun som blot 15-årig havde sat sin første amerikanske rekord.

Det høje niveau har den tidligere model, tv-kommentator og reporter formået at holde, og nu skriver hun sig altså ind i historien som den første amerikanske svømmer, der deltager i fem olympiske lege.

Hun debuterede i 1984 i Los Angeles, var med igen i 1988 i Seoul og 1992 i Barcelona, inden hun holdt en pause på syv år og gjorde comeback i Sydney i 2000. Nu gentager hun så det kunststykke her otte år senere.

Og skulle nogen tro, at Dara Torres rejser til Beijing bare for at være med, kan de godt tro om.

– Jeg kan ikke sidde her og lyve og sige »Åh, jeg er skam glad for bare at være med«. Jeg vil have en medalje, som hun sagde efter sit rekordløb i søndags.

Det ville hun også i Sydney, og det fik hun. Med to guldmedaljer og tre af bronze blev hun rent faktisk legenes mest vindende kvindelige svømmer. Imponerende af en 33-årig, hvilket da også fik rygterne til at gå om, at amerikaneren nok ikke havde helt rent klorvand i bassinet.

For at komme den snak til livs har hun denne gang meldt sig frivilligt til et program, hvor udvalgte atleter testes ekstra grundigt.

De 41 år er dog ikke gået sporløst hen over Torres. Det knirker i skulderen og knager i knæet, og hun skal bruge mere tid end sine unge holdkammerater til at komme sig over et løb. Derfor har hun også allerede nu valgt at droppe 100 meteren til OL og koncentrere sig om den halve distance plus de to holdkapper.

Den slags kaster naturligvis kærligt drilleri af sig, og selv om Michael Phelps er fuld af beundring over Torres’ spektakulære comeback, så kunne stjernen over dem alle ikke nære sig:

– Min mor, som jeg kalder hende, lød det fra den 23-årige holdkammerat, der med sit angreb på Mark Spitz’ 1972-rekord – syv guldmedaljer – kommer til at dele rampelyset i den olympiske svømmehal med den 41-årige.

Selv hælder Torres til en anden version:

– Jeg foretrækker at se på mig selv som en storesøster.

Mor, storesøster. Uanset hvad. Hun er verdens sejeste af slagsen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

KIF Kolding For abonnenter

Analyse: Mandagens kamp definerer sæsonen for KIF Kolding - Ribe-Esbjerg kan spille sig op i den rigtig sjove ende

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Trekantområdet For abonnenter

Først var de tæt på at opgive: Nu er Hovers kunstgræs ramt af den verdensomspændende varekrise - de manglende dele kan ligge i én hånd

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce