Annonce
Erhverv

50 ansatte fyret hos Prime Cargo der er hårdt ramt af nedturen i tøjbranchen

Prime Cargo fyrede tirsdag knap 50 ansatte i Kolding. Virksomheden henter knap 80 procent af omsætningen ved at håndtere tøj for modefirmaer, og lige nu er modebranchen presset i knæ, fortæller Morten Høilund, der er administrerende direktør i Prime Cargo. Arkivfoto: Søren Gylling
Prime Cargo, der er specialiseret i at håndtere tøj fra Fjernøsten, valgte tirsdag at fyre knap 50 ud af 350 ansatte i Kolding. Krisen inden for mode- og tekstilbranchen er så dyb, at lønkompensation i tre måneder ikke rækker, lyder det fra direktøren.
Annonce

Kolding: For ti dage siden var vurderingen hos speditions- og transportfirmaet Prime Cargo, at hjælpepakken med lønkompensation var en håndsrækning, som virksomheden ville tage imod i corona-krisen. I stedet for fyringer skulle de ansatte sendes hjem i en periode. Men tirsdag fik omkring 50 af de 350 ansatte i Kolding en fyreseddel. 10 funktionærer og 40 timelønnede blev ramt.

- Vi har en forventning om, at vi ikke er oppe på samme niveau om tre måneder, som hvor vi var for kort tid siden. Hvis vi troede, at vi var tilbage på samme niveau, så havde vi gjort brug af den her ordning med lønkompensation, der løber i tre måneder, men lige nu er mode- og tekstilbranchen så hårdt ramt, at det er vores vurdering, at det vil trække ud, siger Morten Høilund, der er administrerende direktør i Prime Cargo.

Virksomheden henter knap 80 procent af omsætningen ved at håndtere tøj for modefirmaer og sende det videre ud i butikkerne. Lige nu står kasseapparaterne i butikkerne næsten stille, og det udløste altså 50 fyresedler hos Prime Cargo.

- Det her er ualmindeligt trist. Det her rammer medarbejdere, der har været her i mange år. Det rammer mange familier, og det kan også være, at ægtefællen er presset lige nu. Det er en sort dag, siger Morten Høilund.

Kort om Prime Cargo

Prime Cargo er en speditionsvirksomhed som leverer transport, lager og ydelser inden for e-handel til kunder i Nordeuropa og Asien. Virksomheden har kontorer i Danmark, Polen, Kina og Hong Kong.

Prime Cargo blev etableret i 1998 af otte partnere. I 2015 blev Prime Cargo A/S opkøbt af japanske Mitsui-Soko Group, som er en af verdens største logistikudbydere. Virksomheden har hovedkontor på Profilvej i Kolding.

Annonce

Modefirma vil krakke

Fyringsrunden i Prime Cargo kommer efter, at Danmarks største modekoncern, Bestseller, fredag fyrede 750 ansatte, og mandag valgte virksomheden at sende 2.400 medarbejdere hjem med lønkompensation fra staten. Modefirmaet DK Company har fyret 125 ansatte og sendt 600 ud af 900 ansatte hjem med lønkompensation. Det er i lyset af den slags nyheder, man skal se fyringsrunden hos Prime Cargo, lyder det fra Morten Høilund.

- Tøjbutikkerne er ramt på deres omsætning lige nu. Det er en ting. Samtidig kan man næsten sammenligne tøj med frugt og grønt. Tøjet holder ikke evigt. Modetøj skal sælges i sæsonen, ellers så sælges det meget billigt, og det rammer modefirmaerne, siger Morten Høilund, der frygter, at flere af virksomhedens kunder ikke overlever corona-krisen.

- Når vi ikke kan bruge hjælpepakkerne, så er det fordi, at vi frygter, at en del kunder ikke kommer igennem det med skindet på næsen. Det kan godt være, at branchen om cirka tre måneder vågner op igen. Men der er nogle, der har fået så store sår, at de ikke overlever. Modetøj er måske heller ikke det, som forbrugerne prioriterer højest på den anden side af krisen, siger Morten Høilund.

Annonce

Skal sikre arbejdspladser

I forbindelse med, at Bestseller fyrede medarbejdere, var der diskussion af, om de tog et samfundsansvar samtidig med, at de har et milliardoverskud. Har I ikke også et samfundsansvar lige nu i forhold til fyringer?

- Vi har alle et samfundsansvar. Men du kan ikke sætte det op som en modsætning til, hvor mange penge du tjener. Der skal man stole på, at ledelsen gør de her ting for at have en stærk virksomhed, når vi kommer ud på den anden side og sikre arbejdspladser. Kigger du på Bestseller, så er der ingen tvivl om, at de bidrager meget til det danske samfund direkte og indirekte. Prime Cargo har ikke lavet de bedste resultater de seneste år, så vi er ikke så godt polstret, derfor skal vi handle rettidigt, siger Morten Høilund.

Prime Cargos seneste regnskab, der blev offentliggjort i september 2019, viste et underskud på 5,8 millioner kroner.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce