Annonce
Kolding

80 hold kæmpede i crossfit: De sidste får de største bifald

- Det var bare sådan en fed stemning i boxen, siger Rie Nygaard, der stillede op i Winter Games sammen med sin kæreste Karsten Johansen. Her demonstrerer de, hvordan de løfter en sæk på 75 kilo, hvilket er en del af konkurrencen søndag formiddag. Foto: Søren Gylling
Opmuntrende tilråb og heftige klapsalver fyldte CrossFit PitStop i Kolding hen over weekenden, hvor 80 hold, der bestod en mand og en kvinde, dystede i crossfit.

Kolding: Det gælder om at komme først gennem øvelserne. Men det handler lige så meget om kampen mod dig selv.

- Selvfølgelig hepper du på dem, der kommer først. Men der er næsten altid et større bifald til dem, der kommer sidst. Du har altid en kamp mod dig selv, og det er derfor, at folk klapper af dem, der kommer sidst, siger Karsten Johansen, 44 år, der siden 2015 har dyrket crossfit.

I weekenden stillede han for første gang op i en konkurrence sammen med sin kæreste Rie Nygaard i Winters Games 2020 i CrossFit PitStop Kolding. Parret blev kendt, da de deltog i TV 2-programmet "Min sindssygt sunde familie". Tidligere var de til byture og restaurantbesøg. Men i dag lever de uden mel og pasta og i stedet dyrker de crossfit. Og det kan ses på badevægten. Rie vejer 75 kilo og har tabt 35 kilo, og Karsten har tabt 20 kilo.

- Da jeg vejede 90 kilo – det er 20 kilo mindre end i dag – der blev jeg altid heppet i land, når jeg for eksempel roede. Og det er noget af det fede ved den her sport. Der er et fantastisk fællesskab, siger Karsten Johansen.

- Selv om jeg fik en 16. plads ud af 22 deltagere, første gang jeg deltog i en konkurrence, så kørte jeg hjem med en fornemmelse af , at jeg havde vundet det hele.

Karsten Johansen, der dyrker crossfit cirka seks gange om ugen

Slog personlig rekord

Det var Rie Nygaard, der banede vejen til crossfit for parret, da hun efteråret 2015 købte en Sweetdeal. Hun havde aldrig fundet en idræt, der greb hende, men hun var hurtigt solgt til crossfit, der kort fortalt er en træningsform, der kombinerer mange forskellige fitnessformer i én. I dag er hun af sted cirka fire gange om ugen, og hun træner gerne med sin mand, og de har også tit deres to drenge på 10 og 14 år med i centret i Kolding.

Til daglig er hun lærer på en folkeskole i Kolding, og Karsten Johansen udlejer ejendomme og arbejder halvtid som jobkonsulent i Fredericia Kommune, og i weekenden stillede parret for første gang op i en konkurrence. To gange tidligere har Karsten deltaget i en konkurrence.

- Selv om jeg fik en 16. plads ud af 22 deltagere, første gang jeg deltog i en konkurrence, så kørte jeg hjem med en fornemmelse af , at jeg havde vundet det hele, fordi jeg havde presset mig selv. Det er i høj grad din egen kamp, du udkæmper, siger Karsten Johansen, og konkurrencen lørdag var egentlig et godt eksempel.

- Både Karsten og jeg formåede at slå vores personlige rekord i dødløft. Vi fik faktisk ikke nogen god placering i det heat, men for os, så var det sindssygt fedt, at slå vores egen rekord. Vi var helt høje bagefter, siger Rie Nygaard, der fik personlig rekord med dødløft på 113 kilo, og Karsten løftede 154 kilo.

Annonce

Hvad kan jeg præstere?

Det var virksomheden RX'd Events, der stod for Winter Games 2020 i samarbejde med CrossFit PitStop Kolding, og indehaver Rasmus Maack lever af at arrangere konkurrencer over hele landet, og han kan godt genkende billedet af, at deltagerne i høj grad kæmper mod sig selv.

- Det er en konkurrence. Og det er fedt at vinde, og det er ikke fedt at tabe. Men det handler ofte om, hvordan du udvikler dig. Hvad kan min krop præstere? siger Rasmus Maack.

80 hold, der består af en mand og en kvinde, har hen over weekenden konkurreret mod hinanden i tre forskellige klasser. Det er virksomheden RX'd Events, der i samarbejde med CrossFit PitStop i Kolding stod bag konkurrencen. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Haderslev For abonnenter

Springrytteren Tina Lund red på en meget dyr hest, men ejeren havde ikke råd til at have den, så han snød sin bank

Kolding

Se video: Hvalen i Kolding Fjord er med 99 procents sikkerhed død

Kolding

22-årig meldte sig selv efter længere tids eftersøgning: Er sigtet for at overfalde mand og forsøge at røve ham bagefter

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kolding

Se video: Obduktion af Koldings døde næbhval bliver en offentlig begivenhed

Tønder For abonnenter

Murbrokker, glas og bjælker falder ned fra byggeri: - Vi har tre små børn og en hund, der jævnligt går rundt i haven

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Esbjerg

Entreprenør har dieseltyven på kamera: Vi er magtesløse, men frustrationen giver mig lyst til af offentliggøre billedet

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Varde

Der var masser at lave, da Troels etablerede firmaet i Aarhus: Alligevel er han rykket tilbage til sin vestjyske barndomsby

Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Billund

To legekonsulenter skal forbedre trivslen og arbejdsmiljøetrådhuset: - Det må ikke reduceres til at være en pauseklovn

Annonce