Annonce
Sønderjyske Fodbold

Absalonsen ville have den sidste dans i Europa med

Hvis bare man kunne spille kampen igen... Johan Absalonsen ærgrer sig over, at SønderjyskE tabte til Viktoria Plzen efter en kamp, hvor mulighederne for en overraskende sejr var til stede. Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix
Kampen mod Viktoria Plzen var med al sandsynlighed Johan Absalonsens sidste europæiske fodboldkamp. Netop den kamp havde stor betydning for hans beslutning om at tage et halvt år mere i SønderjyskE.
Annonce

Fodbold: Det var Johan Absalonsen, der løftede pokalen. Omsluttet af holdkammerater i guldfarvede t-shirts og badet i skumsprøjt fra guldflasker.

Sådan kunne karrieren have sluttet.

Den sidste oplevelse med fodboldstøvler på fødderne. Med en pokal i hænderne. Den første pokal i SønderjyskE's historie.

- Jeg har altid tænkt, at det kunne være fedt at stoppe lige dér, hvor jeg kunne sige, at jeg havde fået det hele med, hvor jeg var stadig på toppen, og hvor jeg kunne se mig selv i spejlet. Det kunne jeg i sommer, fortæller Johan Absalonsen.

- Men det føler jeg egentlig stadig, at jeg kan.

Johan Absalonsen løftede pokalen efter en 2-0-sejr over AaB. Det var en billet til europæisk fodbold, og det kunne Absalonsen ikke sige nej til. Foto: Jacob Schultz

Det, som sejren i pokalfinalen førte med sig, trak for meget i Johan Absalonsen til, at han kunne sige stop. Han skrev under på en ny aftale, der løber frem til nytår.

- Jeg skal ikke lyve. Det var selvfølgelig den kamp i torsdags, som har trukket rigtig meget. Jeg ville selvfølgelig rigtig gerne prøve at spille europæisk fodbold for måske sidste gang, fortæller han.

Annonce

Ville spille kampen igen i morgen

Skuffelsen over at have tabt til Viktoria Plzen og være ude af Europa fylder givetvis mere for Absalonsen end for de fleste holdkammerater, fordi han ved, at det nok var den sidste dans i europæisk sammenhæng.


Jeg ved godt, at jeg ikke kommer til at spille, til jeg er 60 år, men jeg får aldrig et bedre job end det her. Det blev bare for svært at sige nej til.

Johan Absalonsen


- Sådan tænkte jeg også sidst - at det ville blive sidste gang. Men det er det jo så realistisk nok nu. Det er det jo. Var vi blevet kørt rundt på røv og albuer, havde det været fair nok. Men det var ikke sådan, det var. Og det er egentlig det, der gør mest ondt. Jeg står med en følelse af, at jeg gerne ville spille den kamp igen i morgen, for så kan jeg sagtens se, hvor vi kan vinde den kamp.

Den rutinerede kantspiller viste i kampen mod Plzen, at han stadig har noget at bidrage med.

- Det handler i sådan nogle kampe om at finde roen. Det er en Europa Cup-kamp, det er knockout, det er noget ekstraordinært. Der er et mentalt pres. Jeg kunne komme ind og give noget ro, og jeg føler, at jeg var med i nogle ting offensivt, selvom jeg ikke har den topspeed længere, som jeg havde tidligere, siger Johan Absalonsen.

Han håbede naturligvis, at det ville blive til mere end en enkelt kamp i Europa. Alle på holdet håbede på og drømte om et slutspil. Men selvom det ikke lykkedes, får det ikke Absalonsen til at fortryde sin beslutning om at forlænge karrieren.

- Det har været den rigtige beslutning at tage mindst et halvt år mere, siger han.

- Jeg ved godt, at jeg ikke kommer til at spille, til jeg er 60 år, men jeg får aldrig et bedre job end det her. Det blev bare for svært at sige nej til, fortæller han.

Annonce

Holdkammeraterne

Det var ikke kun europæisk fodbold, der trak i ham. Det var også hverdagen og holdkammeraterne.

- Europæisk fodbold har selvfølgelig været en faktor, men det var også en faktor, at jeg kommer her og spiller fodbold hver dag med nogle gode gutter og gør det, jeg godt kan lide. Jeg nyder stadig at spille fodbold, og kroppen føles rigtig god. Jeg kan mærke, at jeg er i god form, siger kantspilleren.

Optakt

Fodbold

Superliga

Søndag kl. 14

SønderjyskE - AaB

Forventet startopstilling

Lawrence Thomas - Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Stefan Gartenmann - Alexander Bah, Victor Mpindi, Mads Albæk, Marc Dal Hende - Julius Eskesen, Anders K. Jacobsen, Johan Absalonsen

Lørdagstræningen i SønderjyskE var lukket

JV tipper: 1-1

På trods at at Absalonsen føler sig i god form, er han ikke længere en selvfølge i startopstillingen. Han startede inde i Tjekkiet, men han startede på bænken i de to første superligakampe mod FC Midtjylland og Vejle. Det er for tidligt at sige, at hans rolle på holdet er ændret, mener han.

- Det er svært at sige ud fra to kampe. Jeg har ikke været foretrukket, og det er sådan, vilkårene er. Jeg havde nok taget det anderledes, hvis jeg var 20 år. Men jeg kender godt gamet. Jeg accepterer det, men ikke mere end at jeg gør alt, hvad jeg kan, for at komme i startopstillingen, for det føler jeg stadig, jeg har niveau til.

Søndag står SønderjyskE over for AaB for første gang, siden den pokalfinale der endte med pokalløft, guld og skumsprøjt.

Søndagskampen er næste skridt i kampen om at aflevere SønderjyskE der, hvor Absalonsen gerne vil se holdet ligge til nytår.

- Jeg håber at være med til at lægge SønderjyskE rigtig lunt i tabellen, så der bliver en fed slutspurt i foråret. Om jeg er med i den eller ej, det ved jeg ikke. Jeg håber, at vi ligger i tabellen, hvor vi kan angribe top seks.

Og vil du så have et sidste forår med?

- Det ved jeg ikke, om jeg vil. Det kan godt være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce