Annonce
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Arbejde med højspændingskabler lukker de kommende aftener og nætter motorvejene omkring Kliplev. Arkivfoto: Lene Esthave
Motorvejene omkring Kliplev tæt ved den dansk-tyske grænse vil de kommende fire nætter være lukkede.

Kliplev: De kommende fire aftener og nætter skal bilister være opmærksomme på, at motorvejene omkring Kliplev vil være fuldstændig lukkede i begge retninger. E45 Sønderjyske Motorvej og rute 8 Sønderborgmotorvejen spærres nemlig i begge retninger omkring Kliplev på grund af arbejde med højspændingskabler.

Lukningen af motorvejene begynder torsdag aften klokken 22.00 og frem til klokken 05.00 fredag morgen, hvor de åbnes igen. Fredag, lørdag og søndag lukker motorvejene allerede klokken 21.00, og fredag og lørdag vil lukningen vare frem til klokken 9.00 næste morgen. Mandag morgen regner man med, at motorvejene kan åbnes klokken 05.00.

- Vi håber, at arbejdet er helt færdigt mandag morgen, men det kan være lidt afhængigt af vejret, siger Brit Osted Nielsen, der vagthavende hos Vejdirektoratet.

Der er skiltet omkørsel på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce