Annonce
Esbjerg

Afgående formand: Jeg har aldrig overvejet at stoppe

Formanden for den Sydvestjyske Vensterpresse (DSVP), advokat Arne Paabøl Andersen, runder søndag 75 år. Arkivfoto
Bestyrelsesformand for Den Sydvestjyske Venstrepresse (DSVP) Arne Paabøl Andersen fylder søndag 75 år og falder dermed for selskabets aldersgrænse. Men arbejdet som advokat lægger han ikke på hylden.
Annonce

Esbjerg: Da Arne Paabøl Andersen for fem år siden fyldte 70 år, fik han et pænt brev fra Justitsministeriet omhandlende, at han på grund af alder nu ikke længere kunne være såkaldt beneficeret advokat. Lidt firkantet forklaret er det de advokater, der bliver beskikket som forsvarere for folk, som bliver sigtet efter en af straffelovens paragraffer og fremstillet i grundlovsforhør.

Men pudsigt nok indgik han sidste år, som 74 årig, en 10-års kontrakt med samme ministerium om at være beneficeret igen. Arne Paabøl så nemlig forinden et opslag om, at man søgte beneficerede advokater ved Retten i Esbjerg, og så søgte han. Han var nemlig ikke færdig med at arbejde.

- Jeg tænker, at de ti år slår til, lyder det tørt fra manden, der har sin oprindelse i Hvide Sande, og igennem en lang årrække har arbejdet som advokat og professionelt bestyrelsesmedlem med udgangspunkt i Esbjerg.

Historien vidner også om, at Arne Paabøl Andersen tænker ukonventionelt og ikke sådan giver op, og i forhold til arbejde har han ingen planer i den retning.

- Jeg har aldrig overvejet at stoppe. Jeg er klar over, at man på et tidspunkt kan blive den eneste, der har den holdning, men det har simpelthen aldrig været en tanke. Jeg har arbejdet omkring 60 timer om ugen i 45 år, så det laver man ikke bare om, i hvert fald så længe helbreddet tillader det, siger Arne Paabøl Andersen.

Så han fortsætter i sit eget firma, hvor han - udover arbejdet med strafferetten - har specialiseret sig i erhvervslejesager, hvor han repræsenterer udlejerne.

Annonce

Gik 800 kilometer

Det med ikke at give op og være stædig er måske en menneskelig egenskab, for da han fyldte 70 år, fik han vandreudstyr, fordi han gerne ville gå den berømte Camino-rute med udgangspunkt i Pyrenæerne. Det gjorde han også, men først anden gang, for den første tur endte efter tre dage med en muskelsprængning i læggen. Året efter tog han afsted igen med sin søn, og denne gang blev det til de fulde 800 kilometer med målby i spanske Santiago de Compostella.

- En fantastisk oplevelse, som jeg kan anbefale alle, der har mulighed for det, fortæller Arne Paabøl Andersen og siger i samme moment, at han også drømmer om en gå til Rom for at "få en forståelse for, hvordan man historisk overvandt så store distancer".

For mange er Camino-vandringen en øvelse udi isolation, ensomhed, selvransagelse og andre indadvendte øvelser. Men ikke for Arne Paabøl, tværtimod snakkede han sig mere eller mindre igennem de 800 kilometer.

- Vi mødte utroligt mange interessante mennesker på den måned, og nogle af dem rendte vi ind i flere gange, og det var vældig spændende. Så det var aldrig kedeligt, aldrig et sekund. Det er i øvrigt en fantastisk naturoplevelse, fortæller Arne Paabøl Andersen begejstret.

Annonce

Stopper i DSVP

Én ting, som advokaten ikke kan gå fra i forbindelse med sin 75 års fødselsdag er, at han nu falder for aldersgrænsen i DSVP, og derfor er det givet, at han træder tilbage som formand og samtidig også træder ud af bestyrelsen i Jysk Fynske Medier, der er ejet af blandt andre DSVP, som har ejerrettighederne til blandt andet JydskeVestkysten.

Hvornår er til gengæld et åbent spørgsmål, for på grund af coronavirus vil det formentlig ikke være muligt at holde den ordinære generalforsamling i selskabet som planlagt den 15. maj, og derfor må det stå hen i det uvisse, hvornår Arne Paabøl Andersen rent praktisk træder tilbage.

Fødselsdagen søndag er der til gengæld ingen usikkerheder omkring, for den bliver fejret med konen og ham selv. Ikke andre.

- Så ville vi jo blive flere end to, og det går ikke, siger advokaten spøgefuldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce