Annonce
Esbjerg

Aflivning af dyr: Minkavler under overvågning af forsvaret

To konstabler fra forsvaret i Aalborg ankom mandag klokken 11 til minkavler Jens Jensens farm ved Bramming. Opgaven lyder på overvågning af arbejdet med at aflive minkene.
Minkavler Jens Jensen fra Bramming fik fredag grønt lys af Fødevarestyrelsen til at gå i gang med arbejdet. Mandag klokken 11 ankom to konstabler fra forsvaret for at overvåge aflivningen.

Bramming: Lidt før klokken 11 mandag ringede mobiltelefonen hos minkavler Jens Jensen fra Sdr. Grisbækvej ved Bramming.

Det var fra forsvaret, Aalborg Kaserne.

- De fortalte, at to mand var på vej til adressen, fordi de skulle overvåge, at alt går til som det skal. Og de havde nogle papirer, jeg skulle underskrive, fortæller Jens Jensen.

Annonce

Han blev lidt målløs. Men også lidt provokeret.

- Nu sidder der så to mand derude i bilen og laver ingenting, mens vi går her to mand og knokler for at aflive over 11.000 mink. Det virker grinagtigt. Og hvad er det egentlig, jeg er mistænkt for? Er de bange for, at jeg snyder eller kører nogle af minkene væk, spørger Jens Jensen.

Hele familien smittet

Han og hans familie er alle smittede med corona-virus. Derfor må forsvaret ikke komme ind på grunden eller i nærheden af Jens og han familie.

- Alligevel kommer de med de papirer, som jeg skal underskrive og aflevere til dem igen. Det har jeg nægtet. Der skal ikke noget ud herfra, som kan smitte. Det er jo derfor, at vi slår alle de dyr ihjel. Hvad tænker de på, spørger Jens Jensen.


Alligevel kommer de med de papirer, som jeg skal underskrive og aflevere til dem igen. Det har jeg nægtet. Der skal ikke noget ud herfra, som kan smitte

Jens Jensen, minkavler


I stedet har Jens Jensen bedt Fødevarestyrelsen om at tage affære og kontakte Forsvaret.

- Jeg har faktisk kun ros til Fødevarestyrelsen. De har alle taget det her meget alvorligt, og der er ikke kommet noget ud herfra, som kunne medføre smitte. Folkene har kun taget billeder af de papirer og underskrifter, der skulle bruges. Derfor virker det jo helt Knold og Tot, at forsvaret vil have papirer med herfra, som jeg har rørt ved, siger Jens Jensen.

Annonce

11.425 dyr aflivet

Lørdag og søndag har Jens Jensen aflivet over 4.000 dyr om dagen. Det har han gjort selv, sammen med broderen.

- Jeg har set billeder af aflivningerne, når det bliver gjort af folk, der ikke har forstand på det. Det ville jeg ikke udsætte mine dyr for. Vi skal behandle dem ordentligt, selv om de alle skal aflives, siger Jens Jensen.

Minkavler Jens Jensen fik fredag grønt lys til at gå igang med aflivningen. Mandag til fyraften var han færdig med at aflive alle dyr. Staldene er tomme. Foto: Jens Jensen

Mandag eftermiddag kunne Jens Jensen så melde klar til myndighederne. Det sidste læs døde dyr er aflivet.

Nu skulle Jens og hans broder så videre til forældrenes farm på terpvej. Hen venter aflivning af 900 dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce