Annonce
Team Esbjerg

Spansk verdensstjerne er ankommet: Jeg er ekstrem glad, da jeg har hørt så meget godt om Team Esbjerg

Nerea Pena er hentet fra Spanien til Team Esbjerg håndbold. 30-årige Pena kan få debut for Team Esbjerg allerede på søndag i Champions League mod Rostov-Don. Foto: Jacob Schultz
Annonce

HÅNDBOLD - TEAM ESBJERG: Det danske mesterhold fra Team Esbjerg har gennem en længere periode været på udkig efter en ekstra bagspiller, da Estavana Polman er ude med en korsbåndsskade, mens Line Jørgensen venter barn om en lille måneds tid.

Og nu er opgaven løst.

Team Esbjerg henter nemlig den 30-årige spanske landsholdsstjerne Nerea Pena med øjeblikkelig virkning. Pena er ligesom en del andre spillere blevet fritstillet i ungarske Síofok KC.

- Jeg valgte at opsige min aftale med klubben, og så kom der ret hurtigt gang i dialogen med Team Esbjerg. Jeg har hørt meget godt om klubben, og jeg ville gerne til en Champions League-klub, fortæller Pena, der har været stamspiller på det spanske landshold siden 2008.

Foreløbig er det blevet til 159 landskampe og 531 mål.

Og Pena er en verdensklassespiller. Det mener Team Esbjerg-profilen Estavana Polman i hvert fald. Polman og Pena spillede VM-finalen mod hinanden for et år siden.

- Vi får en super spiller til klubben, og det er bare helt fantastisk, mener Estavana Polman.

At Pena var fri på markedet, er ensbetydende med, at Team Esbjerg slipper for at skulle betale en overgangssum, hvilket ellers ville være normalt, når man henter en spiller midt i en sæson.

- Det hele er gået meget stærkt de seneste dage, men nu er jeg her - og det er fantastisk. Jeg rejste afsted mod Danmark klokken tre i morges, og jeg har en hel kuffert med store jakker med, griner hun.


Jeg er i god form. Så jeg håber, at jeg meget snart kan hjælpe holdet, siger hun.

Nerea Pena


Nerea Pena har et fantastisk blik for spillet, og så har hun den store fordel, at hun kan spille alle tre pladser i bagkæden. Pena har endnu ikke spillet europæisk håndbold i denne sæson, og hun er derfor spilleberettiget, når Team Esbjerg på søndag møder russiske Rostov-Don i Champions League.

- Jeg har ikke trænet håndbold de seneste to-tre uger, men jeg er i god form. Så jeg håber, at jeg meget snart kan hjælpe holdet, siger hun.

Annonce

Ekstra midler

Bestyrelsesformand Bjarne glæder sig over tilgangen af den spanske stjerne.

- Vi har været varsomme med at kaste os ud i nye spillerinvesteringer i en tid med svigtende indtægter. Men en kreds af sponsorer, der ligesom os er bekymret for truppens bredde i forhold til de mange kampe i foråret, har valgt at bakke op og komme med ekstra midler, så vi kan hente en ny klassespiller. Det har vi i ejerkredsen valgt at kvittere for ved også at gå med. Med en forstærket trup kan vi forhåbentlig øge chancen for at vinde grundspillet og det danske mesterskab, der er vores højeste prioritet i denne sæson, siger han.

Også cheftræner Jesper Jensen er begejstret.

- Som playmaker går hun op i at udvikle spillet og har nærmest en lidt nørdet tilgang. Nerea er typen, der stiller krav til både sig selv og omgivelserne, og hun har i en årrække været drivkraften i at få det spanske landshold til at præstere på højt niveau. Jeg glæder mig over, at vi nu får yderligere en højrehåndet bagspiller, så fem erfarne bagspillere kan supplere hinanden i en meget fleksibel kæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Danmark For abonnenter

Bulldozere og billigere færgebilletter året rundt: Sådan vil Venstre hjælpe landdistrikterne

Annonce