Annonce
Team Esbjerg

Spansk verdensstjerne er ankommet: Jeg er ekstrem glad, da jeg har hørt så meget godt om Team Esbjerg

Nerea Pena er hentet fra Spanien til Team Esbjerg håndbold. 30-årige Pena kan få debut for Team Esbjerg allerede på søndag i Champions League mod Rostov-Don. Foto: Jacob Schultz

HÅNDBOLD - TEAM ESBJERG: Det danske mesterhold fra Team Esbjerg har gennem en længere periode været på udkig efter en ekstra bagspiller, da Estavana Polman er ude med en korsbåndsskade, mens Line Jørgensen venter barn om en lille måneds tid.

Og nu er opgaven løst.

Team Esbjerg henter nemlig den 30-årige spanske landsholdsstjerne Nerea Pena med øjeblikkelig virkning. Pena er ligesom en del andre spillere blevet fritstillet i ungarske Síofok KC.

Annonce

- Jeg valgte at opsige min aftale med klubben, og så kom der ret hurtigt gang i dialogen med Team Esbjerg. Jeg har hørt meget godt om klubben, og jeg ville gerne til en Champions League-klub, fortæller Pena, der har været stamspiller på det spanske landshold siden 2008.

Foreløbig er det blevet til 159 landskampe og 531 mål.

Og Pena er en verdensklassespiller. Det mener Team Esbjerg-profilen Estavana Polman i hvert fald. Polman og Pena spillede VM-finalen mod hinanden for et år siden.

- Vi får en super spiller til klubben, og det er bare helt fantastisk, mener Estavana Polman.

At Pena var fri på markedet, er ensbetydende med, at Team Esbjerg slipper for at skulle betale en overgangssum, hvilket ellers ville være normalt, når man henter en spiller midt i en sæson.

- Det hele er gået meget stærkt de seneste dage, men nu er jeg her - og det er fantastisk. Jeg rejste afsted mod Danmark klokken tre i morges, og jeg har en hel kuffert med store jakker med, griner hun.


Jeg er i god form. Så jeg håber, at jeg meget snart kan hjælpe holdet, siger hun.

Nerea Pena


Nerea Pena har et fantastisk blik for spillet, og så har hun den store fordel, at hun kan spille alle tre pladser i bagkæden. Pena har endnu ikke spillet europæisk håndbold i denne sæson, og hun er derfor spilleberettiget, når Team Esbjerg på søndag møder russiske Rostov-Don i Champions League.

- Jeg har ikke trænet håndbold de seneste to-tre uger, men jeg er i god form. Så jeg håber, at jeg meget snart kan hjælpe holdet, siger hun.

Ekstra midler

Bestyrelsesformand Bjarne glæder sig over tilgangen af den spanske stjerne.

- Vi har været varsomme med at kaste os ud i nye spillerinvesteringer i en tid med svigtende indtægter. Men en kreds af sponsorer, der ligesom os er bekymret for truppens bredde i forhold til de mange kampe i foråret, har valgt at bakke op og komme med ekstra midler, så vi kan hente en ny klassespiller. Det har vi i ejerkredsen valgt at kvittere for ved også at gå med. Med en forstærket trup kan vi forhåbentlig øge chancen for at vinde grundspillet og det danske mesterskab, der er vores højeste prioritet i denne sæson, siger han.

Også cheftræner Jesper Jensen er begejstret.

- Som playmaker går hun op i at udvikle spillet og har nærmest en lidt nørdet tilgang. Nerea er typen, der stiller krav til både sig selv og omgivelserne, og hun har i en årrække været drivkraften i at få det spanske landshold til at præstere på højt niveau. Jeg glæder mig over, at vi nu får yderligere en højrehåndet bagspiller, så fem erfarne bagspillere kan supplere hinanden i en meget fleksibel kæde.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Sydjylland

På en uge er smittetallet steget med 8000 tilfælde i landsdelen: Før weekenden er der 53.000 nye smittede og ny markant smitterekord

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Navne For abonnenter

Nekrolog: Den gamle uddeler i Hejls er død

Billund

Corona-udbrud lukker bageri: - Vi er lagt fuldstændig ned

Annonce