Annonce
Indland

Danskerne kører forgæves: Grænsen til Tyskland er stadig lukket

Det er stadig ikke muligt at komme over grænsen til Tyskland. Arkivfoto: Henrik Dürr
Den tyske grænse er stadig lukket, men det afholder ikke danskerne fra at forsøge at komme til Tyskland for at grænsehandle.
Annonce

Kruså: Tyskland er villige til at åbne grænsen, hvis Danmark også er med på ideen, men så vidt er det ikke endnu. Den tyske grænse er stadig lukket, men flere danskere har fredag alligevel forsøgt at komme over grænsen for at grænsehandle og fylde bagagerummene op med billige øl og sodavand.

- Mange borgere søger allerede nu mod Tyskland for at kunne handle toldfrit, men bliver afvist, fordi landet endnu ikke har åbnet for fri indrejse. Vent til grænsen åbner og spar jer for en forgæves køretur og ærgrelserne, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Hvornår Tyskland åbner grænsen, er dog endnu uvist.

- Vi ved ikke, hvornår grænsen åbner. Det er op til tyskerne, siger Mads Dollerup-Scheibel, der er kommunikationsmedarbejder hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hanspeter Schwartz fra Bundespolizei i Flensborg siger til mediet shz.de, at de nuværende regler fortsat er gældende, så længe der ikke er fundet en fælles løsning mellem Danmark og Tyskland.

- Der er således ingen aktuelle planer om en ensidig grænseåbning fra tysk side, siger Hanspeter Schwartz til shz.de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce