Annonce
Esbjerg

Aldi i opsigtvækkende modangreb: Skaffer 318 underskrifter for ny butik i villakvarter

Aldi har blandt andet fra de store almene boligkvarterer skaffet 318 husstandsunderskrifter til fordel for den omdiskuterede butik på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej. Foto: Google Streetview
Aldi har følt sig nødsaget til en opsigtsvækkende handling i kampen om den omdiskuterede butik i Højvangskvarteret, oplyser kædens udviklingschef. Repræsentanter fra dagligvarekæden har været rundt for at samle underskrifter til fordel for Aldi-butikken, og fra de store kvarterer med almene boliger er der skaffet 318 husstandsunderskrifter.

Esbjerg: Aldi blæser nu til et opsigtvækkende modangreb i et forsøg på at overbevise politikerne i Esbjerg Byråd om, at dagligvarekæden skal have lov til at bygge en 1.200 kvadratmeter stor butik på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej i Højvangskvarteret.

Senest har De Konservative som det første parti, inden sagen mandag lander hos politikerne i Plan & Miljøudvalget, meddelt, at man ikke vil lægge stemme til Aldi-butikken. Begrundelsen er blandt andet, at sagen, som det anføres af partiets enlige byrådsmedlem, May-Britt Andrea Andersen, er en af de sager, hvor hun har modtaget allerflest henvendelser fra bekymrede naboer. Desuden mener hun, at sagen efter de mange måneder, den har været i offentlighedens søgelys, er tilstrækkeligt belyst til, at hun kan gøre sin stilling op.

Men dels kommer Aldi nu med nye oplysninger, dels er det ikke alle beboere i området, som er imod den planlagte Aldi-butik.

Annonce

Det var nødvendigt

Aldi har nemlig forleden været rundt for at stemme dørklokker, og i løbet af seks timer er det lykkedes repræsentanter fra dagligvarekæden at samle underskrifter til fordel for den nye Aldi-butik fra ikke færre end 318 husstande.


Set i lyset af sagens forløb og de politiske udmeldinger, har Aldi følt det nødvendigt at dokumentere den støtte, vi har mødt i området

Carina Busk, udviklingschef, Aldi Danmark


Underskrifterne er samlet i de store beboelsesområder med fortrinsvis andelsboliger og almene lejeboliger i punkthusene langs Spangsbjerg Kirkevej, boligerne på Skrænten samt Spangsbjerghaven og Højvangshaven. Beboerne har skrevet under på, at ”undertegnede støtter op om, at Aldi etablerer sig på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Stormgade jf. vedlagte situationsplan af 12/1 2021 og dermed sikrer centerområdets fremtidige eksistens og udbygning”.

Om baggrunden for det særegne initiativ siger Carina Busk, udviklingschef hos Aldi Ejendomme:

- Set i lyset af sagens forløb og de politiske udmeldinger, har Aldi følt det nødvendigt at dokumentere den støtte, vi har mødt i området – noget der i bund og grund hører sig til i en høringsperiode. Aldi var derfor den 13. april ude i området og snakke med borgerne. Underskrifter fra 318 husstande blev det til. Af de cirka 50 procent, der var at træffe hjemme, var opbakningen på cirka 95 procent, skriver hun i et svar til avisen, hvor hun fortsætter:

- Der er selvfølgelig altid nogle, der synes, at der allerede er rigeligt med butikker eller som ikke handler i Aldi og derfor er ligeglade, men overordnet set mødte vi en enorm opbakning og store forhåbninger om, at Aldi ville etablere sig i området. Vi er utrolige taknemlige og stolte af den opbakning, lokalområdet viste os.

Annonce

Misforstået kommunikation

Avisen har modtaget et læserbrev, hvor en af dem, som I har henvendt jer til i forbindelse med jeres underskriftsindsamling, oplyser, at repræsentanten fra Aldi har sagt, at det er Esbjerg Kommune, der ønsker Aldi-butikker?

- Der må være tale om misforstået kommunikation eller i hvert fald taget ud af en sammenhæng. Det der henvises til er, at Esbjerg Kommune i kommuneplanen har udlagt området til lokalcenter og ligeledes har en målsætning om, at et lokalcenter skal kunne rumme to udbydere af dagligvarer. Etableringen af Aldi i centerområdet underbygger derfor den overordnede planlægning for kommunen, lyder det fra Carina Busk.

Tidligere har primært villaejerne i Højvangskvarteret også afleveret underskrifter til politikerne mod etablering af Aldi-butikken. Talsmand Peter Boe Christensen har tidligere oplyst at omkring 240 har skrevet under på dén underskriftindsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce