Annonce
Varde

Aldrig har vi spist så meget færdigmad på thai-box

Jan Wolgast, tv, og Christian Juhl opfandt thai-cubes. De ejer hver 19 procent af virksomheden. Helena Sloth målretter markedsføringen mod unge, mod mennesker med natarbejde og mod alle andre grupper med hang til nem og bekvem mad. Foto: Yvonn Tittel
CPF Denmark med skandinavisk hovedkvarter i Varde sælger flere og flere frosne thai-cubes. Overskuddet i 2019 blev på 5,4 millioner kroner før skat.
Annonce

Varde: Thai-mad på box fra fryseren går som varmt brød.

Ideen er opfundet af Christian Juhl og Jan Wolgast, der voksede op i henholdsvis Kollund og Oksbøl, og som for 20 år siden startede firmaet Euromi sammen.

- European Meat Inspection; vi kørte rundt i Europa og inspicerede svinekød til det koreanske marked, siger Jan Wolgast.

De var simpelthen handelsmænd, men så kom finanskrisen i Asien i 2003-2004, og makkerparret vendte blikket mod Thailand.

CPF Denmark

  • CPF Denmark er ejet af CP Food med 52 procent, Christian Juhl og Jan Wolgast med hver 19 procent og Morten Hesselholt har 10 procent.

  • CPF Denmark sælger i Danmark, Sverige og Finland – og fra oktober forhåbentligt også Norge.

  • Salget fordeler sig ligeligt mellem foodservice og detailhandlen.

  • Thai-cubes er den altdominerende vare i detailhandlen. Nye trends er flere cubes på vegansk basis, som bliver lanceret til efteråret som Green-cubes. Derudover sælger CPF Denmark også frostvarer som for eksempel et helt nyt produkt med frossen avocado på pose.

Annonce

Cubes blev gennembruddet

- Vi kendte CP, fordi vi handlede råvarer fra dem, og så fandt vi på at få produceret færdigretter med kylling, siger Christian Juhl.

CP, eller Charoen Pokphand Foods, er Thailands største producent af kyllingekød, og koncernen har hele fødekæden, helt fra produktion af kyllingefoderet.

De første færdigretter var, som færdigretter er flest, i bakker med flere rum. Gennembruddet kom, da parterne sammen opfandt Thai-cuben, den fryseegnede udgave af take-away kinaboksen.

Annonce

Rekord-salg i 2020

- Vi har aldrig solgt så mange thai-cubes som sidste år, siger Jan Wolgast.

Salget foregår i Danmark, Sverige og Finland, og da CPF også producerer private label, sidder selskabet næsten 100 procent på markedet i Danmark.

Men selve markedet er i vækst.

CPF Denmark har 11 medarbejdere i Varde, der udgør det danske hovedkontor. Al produktion af mad foregår i Thailand, på en fabrik drevet af majoritetsejeren, thailandske CP Foods. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Til de unge og dem på natarbejde

- Vi satser især på unge, fra 15 til 35, og vi bruger blandt andet EfBs e-sports afdeling og influencere til at nå ud, siger Helena Sloth, der er marketingansvarlig.

Et andet udpræget segment er mennesker, der arbejder på nathold – og så har coronaen vist, at thai-cubes er populær frokostmad, når vi sidder derhjemme. I hvert fald er salget steget.

- Vi har haft et fald i vores salg af kyllingeprodukter til restaurant og hotel, men til gengæld en kraftig stigning i færdigretter. Salg til restauranter er næsten halveret, men samlet er vores salg kun nede med ti procent, siger Jan Wolgast.

Desuden er CPF Denmark i gang med en plan om at indtage Norge.

- Vi forventer at begynde i Norge til oktober med vores færdigretter, siger Christian Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce