Annonce
Erhverv

Alt er klart til Ribe Madstation - men hvornår?

Det meste er klar til at arbejdet med Ribe Madstation kan gå i gang. Endnu venter dog den sidste tilpasning af bygningerne med Slots & Kulturstyrelsen. Illustration: Ribe Madstation
Tegningerne er klar, økonomien er på plads, organisationen er på plads og bygningen venter på at blive klargjort. Eneste tilbageværende spørgsmål er, hvornår Slots & Kulturstyrelsen endegyldigt godkender planerne for ombygningen af Ribes banegårdsbygning til Ribe Madstation.

Ribe: Det er ikke længere et spørgsmål om hvis - det er et spørgsmål om hvornår.

Bestyrelsesformand i Ribe Madstation, Niels Toft, og tovholder Jesper H. Larsen, fremlagde onsdag morgen på et møde i Ribe Byforum de vidtstrakte planer, der allerede nu ligger klar for Ribe Madstation, der blev sat i søen i begyndelsen af 2016.

Økonomien er på plads med 4,2 mio. kr. fra Realdania, 500.000 kr. fra SE Vækstpulje og et lån på det resterende beløb op til de 7 mio. kr., det koster at realisere projektet. Organisationen med fem bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter er nedsat, der er udtænkt medlemskaber til Foreningen Ribe Madstation for både producenter og private, ligesom tegningerne fra Overbys Tegnestue A/S til selve ombygningen af Ribes gamle banegårdsbygning også er udarbejdet og klar til udførelse.

- Vi håber på, at byggeprocessen kan starte til foråret, men vi er i den situation, at arbejdet omkring de fredede bygninger skal tilpasses og godkendes hos Slots- og Kulturstyrelsen, og det kan trække ud, siger Niels Toft, der ikke tør sætte en dato på, hvornår alt er godkendt hos Slots & Kulturstyrelsen, så der kan laves en tilbudsplan, og projektet komme i udbud. Et forsigtigt bud er, at byggeprocessen kan starte til foråret, og at alt står klart i efteråret 2020.

Annonce

Bestyrelsen

Bestyrelsen i Foreningen Ribe Madstation består af Niels Toft, Lulu Hjarnø, Vagn Andersen, Mette Fuglsang og Birgitte Lund. Derudover er Lars Nielsen og Michael Christiansen valgt som suppleanter.

Arrangementer

DSB Ejendomme, der ejer bygningerne, har ikke ønsket at sælge den smukke, gamle banegårdsbygning, og derfor lejer foreningen Ribe Madstation sig ind på et uopsigeligt lejemål.

- De var ganske villige til at leje det ud til os, da vi fortalte, at vi ville poste syv mio. kr. i bygningerne, siger Niels Toft, der på grund af Slots & Kulturstyrelsen var nødt til at ændre i de oprindelige planer, der gik på at have køkkenfaciliteter på både førstesalen og i stueetagen.

I forbindelse med byggeprocessen vil der blive afholdt et eller flere arrangementer i bygningerne, så folk kan komme og se, hvordan det kommer til at se ud, og hvad der kommer til at foregå i madstationen.

- Det kommer til at bestå af fire elementer, hvor et stort køkken vil ligge centralt i stueetagen. Den nuværende private lejer bliver boede på førstesalen, ligesom forpagteren vil få et personalerum, så selve madstationen kommer til at ligge i stueetagen med blandt andet en restaurant til 60 personer, gårdbutik, café og et madmarked, siger han og forklarer, hvordan de oprindelige tanker om et lokalt fødevaremarked er blevet udvidet til nu at blive regionalt.

- Stueetagen indrettes, så væggene kan skubbes alt efter formål og antal gæster. Arriva og Sydtrafik får kontorer på førstesalen, og vi kan på denne måde flytte rundt og være fleksible i madstationen, siger Niels Toft og uddyber, at den kommende forpagter også er meget begejstret for tegningerne til madstationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];