Annonce
Erhverv

Alt er klart til Ribe Madstation - men hvornår?

Det meste er klar til at arbejdet med Ribe Madstation kan gå i gang. Endnu venter dog den sidste tilpasning af bygningerne med Slots & Kulturstyrelsen. Illustration: Ribe Madstation
Tegningerne er klar, økonomien er på plads, organisationen er på plads og bygningen venter på at blive klargjort. Eneste tilbageværende spørgsmål er, hvornår Slots & Kulturstyrelsen endegyldigt godkender planerne for ombygningen af Ribes banegårdsbygning til Ribe Madstation.

Ribe: Det er ikke længere et spørgsmål om hvis - det er et spørgsmål om hvornår.

Bestyrelsesformand i Ribe Madstation, Niels Toft, og tovholder Jesper H. Larsen, fremlagde onsdag morgen på et møde i Ribe Byforum de vidtstrakte planer, der allerede nu ligger klar for Ribe Madstation, der blev sat i søen i begyndelsen af 2016.

Økonomien er på plads med 4,2 mio. kr. fra Realdania, 500.000 kr. fra SE Vækstpulje og et lån på det resterende beløb op til de 7 mio. kr., det koster at realisere projektet. Organisationen med fem bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter er nedsat, der er udtænkt medlemskaber til Foreningen Ribe Madstation for både producenter og private, ligesom tegningerne fra Overbys Tegnestue A/S til selve ombygningen af Ribes gamle banegårdsbygning også er udarbejdet og klar til udførelse.

- Vi håber på, at byggeprocessen kan starte til foråret, men vi er i den situation, at arbejdet omkring de fredede bygninger skal tilpasses og godkendes hos Slots- og Kulturstyrelsen, og det kan trække ud, siger Niels Toft, der ikke tør sætte en dato på, hvornår alt er godkendt hos Slots & Kulturstyrelsen, så der kan laves en tilbudsplan, og projektet komme i udbud. Et forsigtigt bud er, at byggeprocessen kan starte til foråret, og at alt står klart i efteråret 2020.

Annonce

Bestyrelsen

Bestyrelsen i Foreningen Ribe Madstation består af Niels Toft, Lulu Hjarnø, Vagn Andersen, Mette Fuglsang og Birgitte Lund. Derudover er Lars Nielsen og Michael Christiansen valgt som suppleanter.

Arrangementer

DSB Ejendomme, der ejer bygningerne, har ikke ønsket at sælge den smukke, gamle banegårdsbygning, og derfor lejer foreningen Ribe Madstation sig ind på et uopsigeligt lejemål.

- De var ganske villige til at leje det ud til os, da vi fortalte, at vi ville poste syv mio. kr. i bygningerne, siger Niels Toft, der på grund af Slots & Kulturstyrelsen var nødt til at ændre i de oprindelige planer, der gik på at have køkkenfaciliteter på både førstesalen og i stueetagen.

I forbindelse med byggeprocessen vil der blive afholdt et eller flere arrangementer i bygningerne, så folk kan komme og se, hvordan det kommer til at se ud, og hvad der kommer til at foregå i madstationen.

- Det kommer til at bestå af fire elementer, hvor et stort køkken vil ligge centralt i stueetagen. Den nuværende private lejer bliver boede på førstesalen, ligesom forpagteren vil få et personalerum, så selve madstationen kommer til at ligge i stueetagen med blandt andet en restaurant til 60 personer, gårdbutik, café og et madmarked, siger han og forklarer, hvordan de oprindelige tanker om et lokalt fødevaremarked er blevet udvidet til nu at blive regionalt.

- Stueetagen indrettes, så væggene kan skubbes alt efter formål og antal gæster. Arriva og Sydtrafik får kontorer på førstesalen, og vi kan på denne måde flytte rundt og være fleksible i madstationen, siger Niels Toft og uddyber, at den kommende forpagter også er meget begejstret for tegningerne til madstationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce