Annonce
Esbjerg

Alt skal væk: Lukningsramt Fakta i Esbjerg-forstad blev jordet efter vilde rabatter

Butikschef Linette Bang-Rønne, Fakta på Havborgvej i Hjerting, som med store rabatter er blevet løbet over ende af kunderne, som mere eller mindre har tømt  butikken i de seneste dage. Fakta-butikken i Hjerting lukker og slukker fredag den 15. januar. Foto: Ken Mathiesen
Den lukningsramte Fakta-butik i Hjerting bad kunderne om at hjælpe med at tømme butikken. Lokkemaden var store rabatter på næsten alle varer, og det virkede. Forleden blev vi decideret jordet, fortæller butikschef Linette Bang-Rønne.
Annonce

Esbjerg: Fakta på Havborgvej i Hjerting lukker og slukker for altid på fredag den 15. januar. Og det er ikke gået stille for sig.

Siden årsskiftet har butikken annonceret med store rabatter. Først 20 procent og sidenhen både 30 og 50 procents rabat på stort set alle varer. Alt skal væk.

Således kulminerede lukningsfesten mandag med en omsætning, der tårnede sig forbi indeks 650, hvilket vil sige at butikken solgte for 6,5 gange så meget som på en almindelig åbningsdag.

Der var tale om en regulær kundestorm, hvor butikken, som butikschef Linette Bang-Rønne udtrykker det, blev decideret jordet. Nogle havde også opdaget, at rabatten på 50 procent også gjaldt øl, vin og vand, og det kunne ses.

- Én kom eksempel op til kassen med hele kundevognen fyldt med vin, fortæller Linette Bang-Rønne, der allerede for en god uge siden kunne konstatere, at butikken måttet melde udsolgt af langtidsholdbare varer som eksempelvis ris og pasta.

Tilbage i den temmelig tomme Fakta-butik er der nu blot varer som blandt andet husholdningsartikler, sodavand og energidrik at komme efter.

Annonce

Lukker for anden gang

Det var i begyndelsen af december, at Coop meddelte, at man havde besluttet at lukke Fakta i Hjerting.

Lars Højmark Pedersen, der er salgschef hos Fakta, oplyste dengang, at lukningen skete på grund af en meget høj husleje. Han oplyste også, at Coop havde forsøgt at forhandle en reduktion af huslejen med udlejeren, men uden held.

For butikschef Linette Bang-Rønne er det med blandede følelser, at hun lukker butikken. Det er anden gang, hun er med til at lukke en Fakta-butik i Hjerting. Hun var nemlig også butikschef, da Fakta-butikken for cirka otte år siden lukkede sin forløber for butikken på Havborgvej, den dengang i Hjerting Bycenter beliggende Fakta.


For at sige det lige ud, så er det noget pis-lort, men når det er sagt, er det også en behagelig fornemmelse, at vi slutter på toppen. Vi har sidste år øget butikkens omsætning med 25-30 procent.

Linette Bang-Rønne, butikschef, Fakta


- For at sige det lige ud, så er det noget pis-lort, men når det er sagt, er det også en behagelig fornemmelse, at vi slutter på toppen. Vi har sidste år øget butikkens omsætning med 25-30 procent, fortæller Linette Bang-Rønne, der fortsætter som butikschef i Fakta i Nørre Nebel, mens de øvrige cirka 20 ansatte er blevet tilbudt omplacering til andre Fakta-butikker i Esbjerg.

Annonce

Slut i Hjerting

At Fakta kommer til at blive savnet i Hjerting, hvor kunderne i forvejen kan gøre dagligvareindkøbene i Meny, Netto og Rema 1000, ses tydeligt i forstadens lokale Facebook-gruppe. Her er der massevis af roser til butikschefen og personalet for butikkens høje serviceniveau og de ansattes engagement.

Nogle spørger også om Fakta muligvis dukker op et andet sted i Hjerting, men det er ikke umiddelbart sandsynligt, anfører butikschefen.

Ejendommen på Havborgvej, hvor Fakta lukker den 15. januar, er ejet af Artha Dagligvarebutikker A/S med adresse i Holte i Nordsjælland. JydskeVestkysten har henvendt sig med spørgsmål om, hvilke planer, der nu er med ejendommen, men Artha har ikke returneret henvendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce