Annonce
Aabenraa

Alternativ undervisning ramte plet

Eleverne på Hellevad Børneunivers var naturligvis klædt i middelaldertøj. Foto: Claus Thorsted

Et middelalderprojekt på Hellevad Børneunivers gik rent hjem hos eleverne.

Hellevad: Kort efter, at de ni elever i 5. og 6. klasse på Hellevad Børneunivers mødte i skole efter sommerferien, begyndte et storstilet middelalderprojekt, som kulminerede fredag formiddag på skolen. Her havde eleverne omdannet deres klasseværelse til et rum i en middelalderborg, og i løbet af formiddagen fik de på skift besøg af skolens forskellige klasser, der på den måde fik indblik i projektet.

- Det er primært i historieundervisningen, at vi har fordybet os i middelalderen, men flere fag som eksempelvis sløjd, kristendom og hjemkundskab har også været inde over, siger Dorthe Søby, der er klasselærer, og som fik ideen til projektet.

- For os har det handlet om at gøre historien levende. Vi har brugt rigtig meget tid på det, og det har været nogle fantastiske timer, fortsætter Dorthe Søby.

Det har været et sjovt projekt og helt anderledes end den almindelige undervisning.

Julie Bekke, 12 år

Hellevad Børneunivers

Hellevad Børneunivers omfatter børnehave, børnehaveklasse, SFO, børnecafe samt skolegang fra børnehaveklasse til og med 6. klasse. Derudover tilbyder skolen dagligt legestuelokale til byens dagplejere. Foreninger i Hellevad gør også flittigt brug af børneuniversets lokaler.Hellevad Børneunivers lægger vægt på, at der skabes sammenhæng i barnets liv som en rød tråd fra dagpleje til 6. klasse i børnenes nærmiljø og videre til overbygningsskolen.

Gennem tæt samarbejde mellem forskellige faggrupper og forældre arbejder skolen for, at børnene udvikler sig fagligt og socialt under trygge og nære rammer.

De små elever havde mange spørgsmål til middelalderbørnene. Foto: Claus Thorsted

Meget sjovere

For de ni børn har middelalderprojektet været en stor oplevelse, og fredag havde de hver især en helt bestemt rolle, der skulle gøre det hele så autentisk som muligt. Den 12-årige Julie Bekke fra Rødekro havde fået rollen som kromutter, og den havde hun sat sig grundigt ind i.

- Jeg er en kromutter, der også går ud med øl. Det var nemlig bedre at drikke øl i middelalderen, fordi der var mange bakterier i vandet, siger Julie Bekke, der har nydt at være en del af projektet.

- Det har været et sjovt projekt og helt anderledes end den almindelige undervisning, siger hun.

Den 11-årige Rasmus Jensen Petersen fra Hellevad er også begejstret for projektet, hvor han havde fået rollen som byfoged.

- Jeg skal sørge for lov og orden, og hvis folk ikke opfører sig ordentligt, kommer de i gabestokken. Det har været rigtig sjovt, og jeg har ligefrem glædet mig til at komme i skole. Det gør jeg ellers ikke altid, siger Rasmus Jensen Petersen.

De mange gæster, der kiggede forbi middelalderborgen, blev sunget velkommen, og de blev naturligvis også budt på en middelaldermiddag. Den bestod af surdejsbrød, ærtesuppe med flæsk og middelalder-æbleskiver. Maden gik ikke som varmt brød, men det gjorde ikke noget.

Der stod blandt andet surdejsbrød og hjemmelavet smør på menuen. Foto: Claus Thorsted
Der var en middelalderlig stemning på Hellevad Børneunivers. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce