Annonce
Esbjerg

Ankesag: 74-årig dømt for drabsforsøg på sin kone efter 50 slag med hammer

En nu 74-årig mand blev i byretten idømt seks års fængsel for at have forsøgt at dræbe sin kone i et sommerhus i Sønderho på Fanø. Han nægter, at det var hans hensigt at dræbe sin kone, og nu får han sin sag prøvet ved Vestre Landsret. Foto: Jacob Schultz
Var det mandens intention at dræbe sin daværende kone eller ej, da han lod en byge af slag med en hammer regne ned over hende? Det er det spørgsmål, som Vestre Landsret ved et nævningeting i de kommende dage skal afgøre. Manden fik seks års fængsel i byretten.

Overskriften er blevet ændret, da den oprindelige version havde en upassende formulering. Vi beklager.

Fanø/ Esbjerg: En nu 74-årig mand fik med den store hammer i byretten, da han i februar i år blev idømt seks års fængsel for forsøg på at dræbe sin daværende kone i et sommerhus i Sønderho på Fanø tilbage i februar 2020.

Han blev dømt for at have tildelt sin dengang 63-årige kone omkring 50 slag med en hammer i ansigtet, hovedet og nakken, og retten fandt det bevist, at han havde haft til hensigt at slå hende ihjel.

Annonce

Det benægtede manden selv i retten. Han erkendte de faktiske forhold, men han erkendte sig kun skyldig i grov vold.

I sin forklaring i byretten udtrykte den dømte, at det havde været hans hensigt at give konen "en lærestreg".

Da dommen blev afsagt, ankede han på stedet dommen til landsretten, og nu skal dommere og nævninger behandle sagen igen.

Skilsmisse

Forhistorien var, at der var kommet knas i parforholdet mellem de to. De var efter kvindens ønske flyttet fra Århus til København, og her havde manden aldrig fundet sig til rette.

Ti dage før episoden meddelte kvinden manden, at hun ønskede at blive skilt, og det tog han meget ilde op. For at få ro, tog hun til sommerhuset i Sønderho.

Manden valgte at følge efter og ankom til Vadehavsøen samme aften med færgen fra Esbjerg, og han tog turen fra Nordby til Sønderho til fods og opsøgte kvinden i sommerhuset, hvor hun lå og sov.

I byretten forklarede kvinden, at hun vågnede ved, at der sad en person ovenpå hende i sengen og med benene holdt hende fast under dynen.

Jeg kunne ikke røre mig, eller se hvem, det var. Pludselig får jeg et slag i panden med et redskab. Jeg fattede intet, det var helt surrealistisk.

Fra kvindens forklaring i byretten

- Jeg kunne ikke røre mig, eller se hvem, det var. Pludselig får jeg et slag i panden med et redskab. Jeg fattede intet, det var helt surrealistisk. Da det andet slag falder, får jeg en fornemmelse af, at det er en hammer. Hvem er du, spørger jeg, men får intet svar. Jeg tror, at det er en indbrudstyv, men da jeg mærker en handske, bliver jeg bange, så er det jo en, der vil skjule sine spor, forklarede hun.

Da overfaldsmanden rømmede sig, gik det op for hende, at det var hendes mand, og han sagde, at han var kommet for at slå hende ihjel. Hun skreg højt, mens slagene regnede ned over hende. Hun begyndte at tale til ham, og det fik ham til sidst til at stoppe overfaldet, forklarede hun videre i byretten.

Annonce

Lærestreg

Manden forklarede, at han var frustreret over hendes udmelding om skilsmisse og ville give hende en lærestreg et sted, hvor hun "ikke kunne vende ryggen til og gå."

- Det var aldrig min mening at slå hende. Jeg tog hammeren for at forskrække hende, men da jeg så hende ligge der i sengen i mørket, slog det klik for mig. Jeg satte mig på sengekanten og slog med hammeren ned i dynen for at skræmme hende, forklarede han.

Fra det tidspunkt kan manden ikke huske noget klart, heller ikke slagene med hammeren, selv om han selv ræsonnerede sig frem til, at det nok var ham, der havde slået kvinden.

- Jeg forventer ikke, at der kommer noget afgørende nyt frem under sagen. Det handler om at få andre øjne til at se på sagen. Vi føler ikke, at det i byretten ud over enhver rimelig tvivl blev bevist, at min klient havde et ønske eller forsæt om at slå sin kone ihjel, og det er naturligvis det helt afgørende spørgsmål. Jeg mener, at vi har en god mulighed for et ændret resultat i landsretten, siger Jørn Brandenhoff Schmidt, der er forsvarer for den 74-årige mand.

Sagen er berammet til hele denne uge, og der forventes at falde dom fredag.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Nordtyskland

Fugleinfluenzaen raser igen: Besætning på 700 gæs blev slået ned

Esbjerg For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor skal gravearbejdet tage så lang tid og spærre vejene helt af?

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Kolding For abonnenter

Gerningsvåbnet blev aldrig fundet: 18-årig dømt for at knivstikke ung mand under sammenstød mellem to grupperinger

Tønder

Frandsen vs. Iversen: Meningsmåling giver borgmester Henrik Frandsen markant forspring i valgkampen

Annonce