x
Annonce
Digitalt

Anmeldelse efter en måned: Lynhurtig One Plus 7 Pro er en af årets bedste smartphones

Uden en "notch" i toppen til kameraet kan skærmen gå fra bund til top uden forstyrrelser på OnePlus 7 Pro. Og det er en ekstremt flot skærm. Foto: Silas Bang
OnePlus bider med sin nyeste mobil konkurrenter som Samsung og Huawei i haserne og imponerer på hastighed og skærm - og en lille gimmick.

En svag lyd høres, og en lysende stribe i toppen toner frem, før jeg kan se mig selv i skærmen.

Selfie-kameraet er noget af det første, jeg viser alle dem, som den seneste måned har set og spurgt ind til den nye topmodel fra OnePlus med navnet 7 Pro. Den kinesiske producents seneste forsøg på at stække topmodellerne fra Samsung, Huawei og Apple.

Kameraet er ikke gemt direkte i skærmen under en "notch" som kendt fra blandt andet de nye Iphones og som i forgængeren OnePlus 6T. I stedet kører det ud af toppen på telefonen, når du vælger selfie-mode.

Det er en sjov gimmick, men som desværre lidt spænder ben for en hurtig ansigts-genkendelse til at åbne telefonen. Omvendt efterlader den manglende kameralinse på fronten hele den 6,67 tommer store skærm helt fri for forstyrrelser.

Og sikke en skærm!

Annonce
Vi anbefalede OnePlus 6T (tv.), da det er en stærk telefon til prisen. Med OnePlus 7 Pro er prisen tæt på den samme som Android-konkurrenterne, men mobilens udseende og hardware har også fået et godt nøk op. Foto: Silas Bang

Glat med buede kanter

OnePlus kalder skærmen for "fluid amoled", da de 3120 x 1440 pixels opdateres med hele 90 hertz. Det giver en superskarp skærm med flotte, dybe farver.

I skærmen sidder også fingeraftryks-sensoren, som ikke er perfekt, men helt klart bedre end ved OnePlus 6T.

Skærmen breder sig rundt om telefonens sider - en lækker feature, som Samsung var først med, men som også gør telefonen meget glat og mere udsat for ridser. Så det medfølgende cover har jeg desværre oftest på for at skåne den flotte skærm.

Modsat konkurrenternes topmodeller har telefonen desværre ikke trådløs opladning, men batteriet har for mig holdt strøm i flere dage med moderat brug. Desuden er der hurtig opladning.

Mobilen på 206 gram er tungere end både Huaweis og især Samsungs konkurrerende modeller. Vægten sammenholdt med telefonens størrelse gør den akavet at betjene selv for en voksen mands hånd.

Lynende hurtig

Til gengæld kan du hurtigt få noget fra hånden. OnePlus 7 Pro er klart den hurtigste mobil, jeg har prøvet, med sin Snapdragon 855-processor og sit meget brugervenlige styresystem Oxygen OS bygget oven på Android 9. Alt fra surfing til åbning og brug af apps samt spil med tung grafik går ekstremt hurtigt og glidende.

Med 128 eller 256 GB indbygget hukommelse er der også god plads.

Det irriterer mig dog, hvor ofte jeg på en Android-telefon skal sige ja til at afgive personlige oplysninger i Play Store. Flere apps og især spil vil have adgang til både navn, e-mail, placering og mulighed for at administrere opkald. Ofte uden at det giver mening hvorfor.

Det giver mig lyst til at vende tilbage til min mere lukkede Iphone XS. Og det gælder også, når jeg skal optage video, for der er OnePlus fortsat en smule efter Apple.

Modsat forgængeren 6T har OnePlus 7 Pro nu tre kameraer bag på, hvor det ene er på hele 48 megapixel. Megapixel er dog ikke alt, og kameraet er stadig ikke helt på højde med de bedste mobilkameraer på markedet. Foto: Silas Bang

Tættere på konkurrenterne

Men kameraet er uden tvivl en opgradering i forhold til forgængeren 6T. OnePlus har sat ét kamera mere bagpå og har nu tre: Et 48 megapixels vidvinkel-kamera, et 16 megapixels ultra-vidvinkel og en otte megapixel telelinse med tre gange zoom.

De tre kameraer har sammen med bedre software bragt OnePlus tættere på de direkte konkurrenter som Huawei P30 Pro, Google Pixel 3 og Samsung S10. Jeg oplever dog for ofte, at den efterbehandling, der sker, efter billedet er taget, efterlader underlige billeder, hvor farverne er forkerte, skarpheden fejler, eller baggrundsløringen ikke fungerer godt nok ved portrætfotos.

Kameraet er dermed stadig det svageste punkt ved OnePlus.

En af årets bedste

Den lækre skærm, den ekstremt hurtige processor og det udmærkede batteri gør dog uden tvivl OnePlus 7 Pro til én af årets allerbedste telefoner, selv om den prismæssigt nu desværre også næsten har nået Android-konkurrenterne. Lillebroren, bare kaldet OnePlus 7, kan fås til omkring 4000 kroner.

Pris og tilgængelighed: OnePlus 7 Pro har en vejledende pris fra 5399 kroner for versionen med 128 gigabyte hukommelse med 6 gigabyte ram, mens den dyreste med 256 GB hukommelse og 12 gigabyte ram pt. koster fra 6.324 kroner. Den fås i fem farver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce