Annonce
EfB

Arbejdstilsynet overvejer at give to påbud til EfB efter nye besøg: Klubben har iværksat nye tiltag for at forbedre arbejdsmiljøet

Arbejdstilsynet blev involveret i EfB-sagen, mens Peter Hyballa var cheftræner i klubben, men han var allerede fortid i Esbjerg, da de tre tilsynsbesøg til den nye rapport blev foretaget. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Arbejdstilsynet var tre gange i august på besøg i EfB. Avisen har fået aktindsigt i rapporten fra besøgene, hvor tilsynet overvejer at give to påbud. Ifølge EfB-direktør Jens Hammer Sørensen har klubben allerede taget de første skridt for at efterleve de potentielle påbud.

Arbejdsmiljø: Esbjerg fB har indtil tirsdag i næste uge til at komme med bemærkninger til Arbejdstilsynet i sagen om arbejdsmiljøet på klubbens førstehold.

Tilsynet var tre gange i sidste måned på besøg i Esbjerg - henholdsvis den 19., 23. og 25. august - og onsdag den 8. september sendte tilsynet så sin nyeste rapport i sagen til fodboldklubben.

Den har JydskeVestkysten fået aktindsigt i, og heraf fremgår det, at Arbejdstilsynet "overvejer at give virksomheden" to påbud. Det ene handler om, at klubben skal sikre, at spillertruppen er omfattet af en arbejdsmiljørepræsentant, mens andet mulige påbud omhandler at sikre, at arbejdspladsvurderingen (APV) af sikkerheds- og sundhedsforholdene omfatter spillertruppen.

Annonce

Arbejdstilsynet skriver nemlig, at 1. divisionstruppen i dag ikke er repræsenteret af en arbejdsmiljørepræsentant, og at truppen ikke har deltaget i et valg af en sådan repræsentant.

Tilsynet skriver yderligere, at det på baggrund af oplysninger fra virksomheden har konstateret, at alle arbejdsmiljøforhold i virksomheden ikke er blevet identificeret og kortlagt, og at EfB's seneste APV fra februar/marts 2020 kun dækker de ansatte på kontoret og ikke 1. divisionstruppens arbejdsfunktioner.

Det er klubben nu ved at ændre på, fortæller direktør Jens Hammer Sørensen.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Arbejdstilsynet og er nu i fuld gang med at organisere os og efterleve de påbud, som Arbejdstilsynet har i deres overvejelser. Vi har allerede iværksat en APV gennem Arbejdsmiljøeksperten, og de foreløbige konklusioner er faktisk lige tikket ind, siger Jens Hammer Sørensen og fortsætter:

- Jeg har ikke nået at læse dem endnu, men der er ingen tvivl om, at det har været en barsk sommer i EfB. Vigtigst for mig er det, at det her er noget, som EfB kan bruge til daglig. Jeg tror, at vi kommer ud på den anden side både klogere på os selv, men også som en bedre arbejdsplads, siger han.

To vejledninger

Af avisens aktindsigt i rapporten fra Arbejdstilsynet fremgår det også, at tilsynet har sendt vejledninger til klubben om, hvordan man henholdsvis forebygger og håndterer krænkende handlinger herunder seksuel chikane samt en vejledning om psykisk førstehjælp.

Direktør Jens Hammer Sørensen er ikke blevet oplyst mere specifikt om, hvorfor netop disse vejledninger er sendt i klubbens retning, men han fortæller, at de vil blive inkorporeret i organisationens arbejdsmiljøpolitik.

Som nævnt indledningsvist har EfB nu en lille uge til at vende retur til Arbejdstilsynet med klubbens eventuelle bemærkninger til tilsynets foreløbige konklusioner.

EfB-direktøren har dog ikke i sinde at gøre mere, lyder det.

- For os er sagen afsluttet. Om Arbejdstilsynet på trods af vores tiltag vælger at give de påbud, de overvejer, betyder ikke så meget for mig. Det, der betyder noget, er, at vi er i gang med at efterleve det, vi skal med god og professionel hjælp fra vores eksterne samarbejdspartner, siger han.

Annonce
EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Trist diskoteksejer om udsigt til lukning: - Vi havde ellers lige lagt åbningstiderne ud på Facebook for resten af måneden

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Varde

Lægen vil  vaccinere så mange som muligt: - Men jeg vil ikke missionere over for vaccineskeptikerne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

EfB

EfB-podcast: Derfor bør EfB overveje at sælge Mads Larsen i vinterpausen

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Sport

Masser af roser til alderspræsidenten: Vild, vanvittig og bare helt fantastisk

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Vejen

127 søgte om julehjælp: 87 enlige forsørgere får en dejlig mail fra Dansk Folkehjælp

Annonce